Ingezonden persbericht


Persbericht

Aviodrome 'dik tevreden' over eerste maand in Flevoland

Lelystad, 23 december 2003 - Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad is, bij monde van zijn directeur Arno van der Holst, "dik tevreden" over de eerste maand na de publieksopening op 26 november dit jaar. De maanden november en december zijn tot het begin van de kerstvakantie traditioneel 'zwakke museummaanden'. Toch hebben in de afgelopen vier weken al meer dan 8000 mensen het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bezocht.

Het publiek is vooral enthousiast over de vlucht in de 'Pelikaan' uit 1933, een van de hoogtepunten in de reusachtige 6000 vierkante meter tellende expositieruimte, en over de tijdmachine waarmee men teruggaat naar de eerste jaren van de luchtvaart. Maar ook de Flight Simulator op het buitenterrein en het volledig op ware grootte nagebouwde Luchthaven-stationsgebouw van Schiphol, zoals dat oorspronkelijk tussen 1928 en 1940 is gebruikt en nu weer volledig in zijn oude luister in het park is hersteld, oogst enorme waardering bij iedereen die het gebouw voor het eerst ziet. Daarnaast valt het grootbeeldfilmtheater, met een van de grootste filmdoeken van Nederland waarop momenteel zowel kerst- als luchtvaartfilms draaien, erg in de smaak.

Ook op een ander gebied gaat het goed met de Aviodrome: het vliegwaardig maken van de viermotorige Lockheed Constellation uit de jaren veertig, de 'Connie', verloopt van een 'lijen dakje'. Inmiddels heeft het vliegtuig weer vier motoren en zijn er 'nieuwe' tweedehands propellers uit de VS gearriveerd. De komende maanden zal het historische vliegtuig op Schiphol gereed worden gemaakt voor de overvlucht naar het Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad.

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is iedere dag (m.u.v. Nieuwjaarsdag) geopend van 10:00-17:00. Meer informatie is te vinden op www.aviodrome.nl, of is te krijgen via telefoonnummer 0900-Aviodrome (0900-2846376).


---

Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome, Pelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad. Informatie voor de pers: Mirjam van Hensbergen en Peter F. A. van de Noort, tel. 0320 289858 of p.vdnoort@aviodrome.nl.

---- --