Ministerie van Buitenlandse Zaken

Aan de Voorzittervan de TweedeKamerderStaten-Generaal

Binnenhof4

Den Haag


- Directie Politieke Zaken

Bezuidenhoutseweg 67

Postbus 20061

2500 EB Den Haag


Datum


- 18 december 2003

Behandeld


- Wouter Jurgens


Kenmerk


- DPZ-297/2003

Telefoon


- +31-(0)70-3486164


Blad


- 1/2

Fax


- +31-(0)70-348 4638


Bijlage(n)


- - wouter.jurgens@minbuza.nl


Betreft


- Beantwoording vragen vande leden Wilders en Eurlings over VN-evaluaties inzake de ontwikkeling van Al Qaida

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen van - de leden- Wilders en Eurlings over - VN-evaluaties inzake de ontwikkeling van Al Qaida met kenmerk - 2030404180 die werden ingezonden op - 4 december 2003, - wil ik u meedelen- , mede namens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de minister van Justitie, dat het niet mogelijk is deze vragen binnen de gestelde termijn te beantwoorden. De reden hiervoor is - dat het rapport zeer veelomvattend is en om grondige bestudering vraagt, alvorens met een reactie van de regering te kunnen komen.

Het rapport behandelt onder meer de aard van de dreiging van Al Qaida, de problematiek van bestrijding van financiering van Al Qaida, implementatie van juridische maatregelen tegen individuen op de VN-lijst en geeft aanbevelingen voor verbeteringen op de verschillende terreinen. De problematiek die in het rapport aan de orde wordt gesteld, heeft de nadrukkelijke aandacht van de Nederlandse regering. Voor een gedegen beantwoording van de door de Kamer gestelde vragen is een grondige analyse van het rapport noodzakelijk, evenals overleg tussen de verschillende betrokken ministeries.

Zodra de benodigde informatie beschikbaar is wordt de beantwoording u onverwijld aangeboden. Vooruitlopend op deze beantwoording doe ik u als bijlage van deze brief een kopie van het betreffende rapport toekomen.

De Minister van Buitenlandse Zaken,

Dr. B.R. Bot

Voor de bijlagen, zie het origineel
origineel.