Gemeente Haarlem


23 december 2003
Meriam Juthan, communicatieadviseur
023-5114398
023-5115171
mjuthan@haarlem.nl
273/2003
Gemeente Haarlem, sector Publieksdienst

Persbericht


College onderschrijft conclusies adviesbureau en bestuursvisie

Regionaal Indicatie Orgaan Zuid-Kennemerland gaat kwaliteit verbeteren

Het college van B&W neemt de aanbevelingen over van adviesbureau Q-Consult om de bedrijfsvoering van het Regionaal Indicatie Orgaan (RIO) in Zuid-Kennemerland te verbeteren. Dit is besloten in de collegevergadering van dinsdag 23 december 2003.
Ook neemt het college de aanbevelingen van het RIO-bestuur over die zij in een toekomstvisie hebben neergelegd. Deze aanbevelingen sluiten aan bij die van Q-Consult.
Een voorwaarde die het college van B&W stelt is dat alle aanbevelingen zonder extra uitgaven moeten worden uitgevoerd.

Het RIO verzorgt de indicaties voor de Wet voorzieningen gehandicapten en voor de Algemene wet op de bijzondere ziektekosten. Volgens vastgestelde en objectieve criteria wordt bepaald voor welke vorm van zorg mensen die dat nodig hebben in aanmerking komen. Het gaat dan bijvoorbeeld over de behoefte aan een plaats in een verzorgingshuis, over het ontvangen van thuiszorg of het gebruik van een rolstoel.

De gemeente Haarlem heeft extern adviesbureau Q-Consult gevraagd middels een vergelijkend onderzoek met andere RIO's de bedrijfsvoering van het RIO Zuid-Kennemerland door te lichten. De bevindingen van Q-Consult zijn uitgangspunt voor de verbeteringen. Het gaat om het terugdringen van het ziekteverzuim, het aannemen van (management)personeel, het verbeteren van de managementinformatie, het vergroten van de productie per werknemer en het gebruik van landelijke indicatieprotocollen.

---- --