Breed Platform Verzekerden en Werk


vraagsturing (door de 'zieke' werknemer) in de arbocuratieve samenwerking

Al jaren wordt geconstateerd dat het binnen de arbocuratieve samenwerking nog niet allemaal even gesmeerd loopt. De indruk van het Breed Platform Verzekerden en Werk (BPV&W) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenverenigingen (NFK) is dat dit nogal eens ten koste van de (zieke) werknemer gaat. Mede daarom is besloten de (zieke) werknemer meer in het zonnetje te zetten, aldus werd het project 'Ziek en mondig' ontwikkeld.

In het project wordt een aantal producten en instrumenten ontwikkeld die de tevredenheid over de dienstverlening van professionals zal kunnen doen toenemen en het ziekteverzuim en gebruik van WAO laten afnemen. De aangrijpingspunten voor beleid zitten op het punt van meer vraaggericht werken bij preventie en reïntegratie en het bieden van ondersteuning bij het handelen van de (zieke) werknemer in privé en werksituatie (door meer aandacht voor zijn mogelijkheden ondanks 'ziekte').

Op 1 maart 2004 is de (interne) startbijeenkomst. De eerste externe bijeenkomst staat gepland voor mei 2004. Het project zal (in principe) op 1 augustus 2005 gereed zijn.