Lijst Pim Fortuyn


Den Haag, 23 december 2003

Persbericht

LPF: betere doorstroming studentenhuisvesting binnen bereik

Gerard van As van de Lijst Pim Fortuyn pleitte in november 2002 voor adequate wetgeving om tijdelijke verhuur van studentenhuisvesting mogelijk te maken. Aan verhuurders wordt hiermee de mogelijkheid geboden om de huurovereenkomst gelijktijdig met het besluiten van een studie te beëindigen. Een jaar na het pleidooi van de LPF is het zover: de ministerraad heeft op voorstel van de ministers Donner en Dekker ingestemd met een wetsvoorstel dat doorstroming in voor studenten bestemde woonruimte dient te bevorderen.

Om de grote woningnood voor studenten effectief aan te pakken, heeft de Lijst Pim Fortuyn er bij de minister van VROM op aangedrongen om zo snel mogelijk met wetsvoorstellen te komen die tijdelijke verhuur mogelijk maakt en de termijn in de Leegstandswet verruimt. De sector studentenhuisvesting is immers gebaat bij een slagvaardiger systeem. Dit gebeurde in de Tweede Kamer tijdens de behandeling van de VROM-begroting in november 2002.

LPF-woordvoerder Van As is verheugd dat er nu concrete stappen worden gezet naar een betere doorstroming van de studentenhuisvesting.