Gemeente Alkmaar


Winnaar Vrijwilligersprijs 2003: de heer J. Stoop

22 december 2003
Op maandag 22 december is in Theater de Vest de Alkmaarse Vrijwilligersprijs uitgereikt. De jury heeft de prijs toegekend aan de heer J. Stoop van de Alkmaarse Rugbyclub. Aan de prijs is een geldbedrag van EUR750,- verbonden, dat de winnaar mag bestemmen voor een vrijwilligersproject naar eigen keuze.

Vrijwilligerswerk is voor Alkmaar van grote betekenis. Zonder de belangeloze inspanningen van alle ruim 21.000 vrijwilligers zouden veel organisaties, verenigingen en instellingen niet kunnen bestaan. Als blijk van erkenning van en waardering voor de inzet van de Alkmaarse vrijwilligers, heeft het college van burgemeester en wethouders de Alkmaarse Vrijwilligersprijs ingesteld. Met de prijs, die sinds 1989 jaarlijks wordt uitgereikt, wordt beoogd het vrijwilligerwerk positief onder de aandacht te brengen.

Dit jaar werden 53 vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties voorgedragen voor de Vrijwilligersprijs. Van de zes kandidaten die waren genomineerd, kwam de heer J. Stoop van de Alkmaarse Rugbyclub als winnaar uit de bus.

De jury is van mening dat het werk dat de heer Stoop wekelijks verzet, van groot belang is voor de liefhebbers van rugby in het bijzonder en beoefenaars van sport in het algemeen. De structurele inzet van vrijwilligers als de heer Stoop is van groot belang voor de continuïteit van een sportvereniging. Door de inzet van deze actieve duizendpoten kunnen vele Alkmaarders elke week, jaar in jaar uit, deelnemen aan hun favoriete sportactiviteiten, die anders moeilijk van de grond zouden komen. De jury heeft gemeend in de keuze voor de heer Stoop te laten blijken dat er veel waardering bestaat voor de actieve inzet van de vele vrijwilligers in de sportverenigingen die Alkmaar rijk is.

Aan de prijs zijn een oorkonde en een bedrag van EUR750,- verbonden. Het geldbedrag mag de heer Stoop bestemmen voor een vrijwilligersproject naar keuze.

Prijsuitreiking
Op maandag 22 december wordt in Theater de Vest een feest georganiseerd in het kader van de Alkmaarse Vrijwilligersdag. Tijdens deze avond vindt tevens de prijsuitreiking plaats. Wethouder H.A. Eggermont, voorzitter van de jury, zal de Vrijwilligersprijs aan de heer Stoop uitreiken. Dit is de laatste officiële handeling van de heer Eggermont voordat hij zijn burgemeestersambt in Stede Broec aanvaardt.

Het avondprogramma in Theater De Vest begint met een verassende ontvangst door de Hartenkoning in de foyer vanaf 19.30 uur. Verder luisteren de genodigde vrijwilligers naar muziek uit de Balkan, houdt het cabaret de vrijwilligers scherp, en stijgt de spanning aan het slot van de avond bij de duistere kunsten van illusionist Manro & Lois.

23 december 2003