NATIONAAL FONDS OUDERENHULP

Kerstdiners voor en door ouderen groot succes

Kerstdiners voor en door ouderen groot succes!

Ruim 250 ouderen uit heel Nederland hebben maandagavond 22 december kosteloos een kerstdiner aangeboden gekregen. Onder het motto Reik elkaar de hand werden ouderen uit heel Nederland gastvrij onthaald in
11 Van der Valk restaurants.

Vrijwilligers van het Nationaal Fonds Ouderenhulp en de ouderenbonden PCOB, UnieKBO en ANBO hebben de kerstdiners georganiseerd. Zij zorgden ook voor vervoer en de invulling van een gezellige avond met zang, muziek en de voordracht van een kerstverhaal. De actie maakt deel uit van een groot landelijk project dat beoogd te voorkomen dat ouderen in een isolement geraken. Leden van de ouderenbonden worden daarbij betrokken om op lokaal nivo activiteiten te ondernemen die eenzaamheid kunnen voorkomen en bestrijden. Door bezuinigingsmaatregelen van het kabinet worden ouderen nog meer belemmerd in het onderhouden van sociale netwerken en contacten. Dat was voor Fonds Ouderenhulp en de ouderenbonden een extra reden om dez actie te organiseren.

De kerstdiners werden erg gewaardeerd door zowel deelnemers als vrijwilligers die het diner ter plaatse organiseerden. De actie Reik elkaar de hand werd mede mogelijk gemaakt door Van der Valk en Unigarant.