Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (24/12)

Bergen op Zoom, 24 december 2003

Politie stelt onderzoek in naar mishandeling parkeercontroleur

BERGEN OP ZOOM: Woensdagmorgen werd een 38-jarige parkeercontroleur op hardhandige wijze mishandeld door een boze automobilist. De controleur stond samen met een vrouwelijke collega op de kruising Lindebaan-Korte Bosstraat, toen hij zag hoe een automobilist vanuit de Hoogstraat rechtsaf de Bosstraat in reed en daarmee de verplichte rijrichting negeerde. De vrouwelijke collega sprak de automobilist hierop aan. De man antwoordde vervolgens dat de controleurs niet van de politie waren en dus niet het recht hadden hem hierop aan te spreken. Hij trok vervolgens met hoge toeren op en reed verder. De mannelijke parkeercontroleur noteerde het kenteken van de automobilist. Hierop bracht de automobilist zijn auto enkele meters verderop tot stilstand, stapte uit zijn auto en rende met gebalde vuisten op de controleur af. Na enige klappen te hebben uitgedeeld, wilde de man terugkeren naar zijn auto. De controleur meldde de man echter dat hij was aangehouden, hetgeen hem wederom op een klap kwam te staan. Ook een tweede aanzegging tot aanhouding negeerde de automobilist. De man is uiteindelijk in zijn auto gestapt en weggereden. De parkeercontroleur heeft aangifte van mishandeling en wederspannigheid gedaan bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen.

Politie licht dronken bestuurder van bed

WOENSDRECHT: Een 42-jarige inwoner van Woensdrecht is dinsdagnacht door de politie van zijn bed gelicht, omdat hij korte tijd daarvoor met zijn auto de nodige schade had aangericht aan het hekwerk, de muur en beplanting van een woning aan de Bossestraat. De man, die na de aanrijding was doorgereden, weigerde de politie echter zijn woning binnen te laten, waarna de politie zichzelf toegang tot de woning heeft verschaft en de man heeft aangehouden. De man, die merkbaar onder invloed van alcohol verkeerde, is meegenomen naar het bureau en onderworpen aan een blaastest. Op grond van de uitslag (870 ug/l) is het rijbewijs van de man ingevorderd. De man kon in de loop van de woensdagmorgen, nadat hij een verklaring had afgelegd, naar huis terugkeren. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

Inbraak in bedrijfsauto

HOEVEN: Woensdagmorgen heeft de politie aangifte opgenomen van de inbraak in een bedrijfsauto, die dinsdag in de loop van de dag of nacht heeft plaatsgevonden toen de auto geparkeerd stond aan de Oude Antwerpsepostbaan. De dader heeft tevergeefs getracht het slot van de achterdeur te forceren en vervolgens het rubber van een zijruit gesneden en op deze wijze de gehele ruit verwijderd. Uit de auto werden twee dozen ontvreemd, die gevuld waren met Nepalese kledingstukken en accessoires.
Politie houdt snelheidscontrole

OUDENBOSCH: Woensdagmorgen hield de politie tussen 11.15 en 12.00 uur een snelheidscontrole aan de Stationsstraat. Hier geldt een maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. Van de 90 passanten, waren er 10 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u. s Middags werd tussen 13.45 en 15.15 uur door dezelfde politiemensen een snelheidscontrole gehouden aan de Zandeweg. Hier passeerden 130 voertuigen de controleplaats, waar een maximum snelheid is toegestaan van 50 km/u. Maar liefst 22 automobilisten negeerden hun snelheidsmeter. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u.

Autobrand

RUCHPEN: Op de Korte Hei is woensdagmorgen 24 december een personenauto uitgebrand. Een monteur van een garagebedrijf was een Peugeot 406 aan het opslepen toen de motor plotseling in brand vloog. Zowel de monteur zelf, als diverse omstanders probeerden de brand te blussen, maar slaagden hier niet in. De brandweer Rucphen nam de zaak over en had de brand vervolgens snel onder controle. De voorzijde van de auto is geheel uitgebrand. Men gaat ervan uit dat de brand is ontstaan door een terugslag van de kleppen waardoor de motor in brand is gegaan.

Politie neemt aangifte op van zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag omstreeks 13.00 uur viel een 28-jarige vrouw uit Zevenbergen ten prooi aan een zakkenroller, toen tijdens het winkelen in winkelcentrum de Roselaar in een onbewaakt ogenblik haar portemonnee werd gestolen. In de portemonnee bevonden zich onder meer geld, een bankpas en enkele klantenkaarten.

Politie verwijst jongen naar HALT voor diefstal

ROOSENDAAL: Woensdagmorgen werd een 12-jarige jongen uit Roosendaal bij een winkel aan de Biggelaar betrapt op diefstal toen bij een detectiepoortje het beruchte geluidssignaal afging. De jongen had speelgoed in zijn zakken, dat hij niet had afgerekend. Hij heeft bekend de diefstal moedwillig te hebben gepleegd en wordt doorverwezen naar Buro Halt.

Bron: Manon Ostendorf