Politie Zaanstreek-waterland
17:48 22-DEC-03
loc.: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Onderzoek mislukte beroving in volle gang

In het onderzoek naar de mislukte beroving van een 51-jarige Zaandamse, is de politie nog steeds op zoek naar getuigen. Het slachtoffer raakte hierbij ernstig gewond en is inmiddels geopereerd aan een complexe heupbreuk. Zij verblijft nog steeds in het ziekenhuis.
Onder andere het passantenonderzoek dat de politie dinsdagmiddag heeft gehouden, heeft wel al een aantal getuigen opgeleverd. Tijdens dit onderzoek, dat werd gehouden rond hetzelfde tijdstip dat de poging beroving plaatsvond, werd bij elke passant geïnformeerd of zij iets gezien hadden.

Het slachtoffer fietste omstreeks 17.45 uur bij het spitstunneltje. Toen zij bovenaan de spitstunnel een geparkeerde vrachtwagen passeerde, sprongen daar twee jongens achter vandaan. Zij trokken vervolgens de vrouw van haar fiets en probeerden haar tas te grijpen. Omdat het handvat om haar stuur zat, lukte dit in eerste instantie niet. Het duo staakten een tweede poging de tas te bemachtigen toen er een andere fietser aan kwam rijden en gingen ervandoor. Deze fietser verleende vervolgens eerste hulp aan de vrouw en ook een passerende automobilist schoot te hulp. Het slachtoffer werd per ambulance naar ziekenhuis de Heel gebracht, waar een complexe heupbreuk werd geconstateerd. Hieraan zal de vrouw moeten worden geopereerd, waarna zij zal worden overgebracht naar een verzorgingstehuis om daar te revalideren.
Getuigen worden dringend verzocht contact op te nemen met de Decentrale Recherche via 0900-8844.

14:57 23-DEC-03
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, HOOGSTRAAT

Aanhouding na zakelijk conflict

Na een uit de hand gelopen zakelijk conflict is een 21-jarige man uit Purmerend aangehouden. De man sloeg bij een ruzie in een kantoor aan de Hoogstraat een 52-jarige Zaandammer een aantal maal tegen het hoofd. Een medewerker schoot te hulp, waarna de Purmerender naar buiten ging. Na met een ijzeren staaf een ruit van het kantoor te hebben ingeslagen, ging hij er in een bestelbus vandoor. Bij telefonisch contact met de verdachte vertelde hij onderweg te zijn naar het politiebureau om zichzelf aan te geven. Aldaar werd hij aangehouden en na verhoor heengezonden.

20:30 23-DEC-03
loc.: KROMMENIE, ZUIDERHOOFDSTRAAT

Man aangehouden voor diefstal/ heling

Een 43-jarige man uit Krommenie is op verdenking van fietsendiefstal/ heling door de eigenaar van de fiets, een politieman, aangehouden. De politieman zag in zijn vrije tijd zijn in november gestolen fiets staan in een fietsenrek op de Zuiderhoofdstraat. Toen even later Krommeniër naar de fiets liep en het slot opende, werd hij door de gedupeerde aangehouden. De verdachte werd ingesloten en verklaarde de fiets een tijdje terug op straat te hebben gekocht.

23:39 23-DEC-03
loc.: PURMEREND, SLENKSTRAAT

Inbraak in bedrijf

Bij een inbraak in een bedrijf zijn zes flatscreens en een computerkast gestolen. Dit gebeurde omstreeks 23.30 uur. Tijdens de inbraak werden tevens een aantal beeldschermen omvergetrokken, waardoor deze beschadigd raakten. Men kwam het pand binnen door een raam te forceren.

Verkeershandhaving

J. van der Molen

Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-241203

23-DEC-03
OOSTZAAN, KOLKWEG
WORMERVEER, KERKSTRAAT

Geen gordel om

Tijdens een gordelcontrole op de Kolkweg in Oostzaan werden dinsdagochtend dertig bestuurders staande gehouden. De helft van de boetes betrof het niet dragen van de gordel of het niet gebruik maken van een kinderbeveiligingsmiddel. Een buitenlandse bestuurder die zonder gordel reed, moest de boete direct betalen. De overige overtredingen betroffen het rijden met de telefoon in de hand (5x) , onnodig mistlicht voeren (5x), door rood rijden (3x) en het niet hebben van een rijbewijs E. Op de Kerkstraat in Wormerveer werden dinsdagmiddag dertien bestuurders en passagiers bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Eén bestuurder werd met de telefoon in de hand betrapt en werd ook aan de kant gezet.

01:35 24-DEC-03
KOOG AAN DE ZAAN, CACAOMOLEN

Drankrijder zonder rijbewijs

Een 23-jarige bestuurder uit Koog aan de Zaan werd in de nacht van dinsdag op woensdag op de Cacaomolen in zijn woonplaats aangehouden. De man had bijna tweeëneenhalf keer zoveel drank op (510 ug/l) als toegestaan en bleek bovendien geen rijbewijs te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.

---- --