Politie Gelderland-Zuid
Datum Woensdag 24 december                                           
                                                                     

DISTRICT STAD NIJMEGEN

Lent- ongeval met letsel
Gisteravond vond op de Pastoor van Laakstraat een aanrijding plaats tussen een 36-jarige automobiliste uit Elst en een 67-jarige fietster uit Lent.Vermoeldelijk verleende de automobiliste geen voorrang aan de fietster waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding liep de fietster een hoofdwond op.

Man aangehouden voor mishandeling
Gisteravond deed een 31-jarige inwoner van Nijmegen aangifte van mishandeling. De man reed in zijn rolstoel over de Van Dulckenstraat. Vermoedelijk zou onenigheid zijn ontstaan tussen de 31-jarige Nijmegenaar en een 35-jarige Nijmegenaar. De 35-jarige Nijmegenaar zou vervolgens de 31-jarige Nijmegenaar op de grond hebben geduwd. Hierbij raakte de rolstoel van de 31-jarige Nijmegenaar beschadigd en liep hij licht letsel aan zijn hoofd op. De politie kwam ter plaatse en hield de 35-jarige Nijmegenaar aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging

Afgelopen nacht hield de politie op de Bisschop Hamerstraat een 33-jarige inwoner van Nijmegen aan. De man bestuurde een taxi en zou met een 23-jarige passagier uit Nijmegen onenigheid hebben gehad over de ritprijs. Vervolgens zou hij de 23-jarige met een mes hebben bedreigd. De 23-jarige belde de politie die de 33-jarige Nijmegenaar aanhield. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De 23-jarige Nijmegenaar deed aangifte.

Bedrijfsinbraken

In een bedrijf aan de Hobbemastraat is gisteren ingebroken. Door een bovenlicht te vernielen zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het pand is geld gestolen. Er is aangifte gedaan.
In een bedrijf aan de Winkelsteegseweg is afgelopen maandag ingebroken. Er is een aanhanger ontvreemd. Er is aangifte gedaan.
In een bedrijf aan de Hertogstraat is afgelopen nacht ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de dieven het pand binnengekomen. Er is computerapparatuur gestolen. Er is aangifte gedaan.

Woninginbraak

In een woning aan de Van Oldenbarneveldstraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Door een raam open te breken zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning is onder meer een cd-speler gestolen. Er is aangifte gedaan.

Ongeval met letsel

In de nacht van dinsdag op woensdag kwam op de Stikke Hezelstraat een 36-jarige fietser uit Beuningen ten val. De man liep een hoofdwond op. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Radboud ziekenhuis.

DISTRICT TWEESTROMENLAND

Wijchen - woninginbraak
In een woning aan de 62ste straat Heilige Stoel is gisteravond ingebroken. Door een raam te verbreken zijn de dieven vermoedelijk de woning binnengekomen. Uit de woning is onder meer een TV gestolen. Aangifte volgt nog.

Beuningen- verdachten beroving aangehouden

Afgelopen week hield de politie vier mannen aan. Het viertal (twee mannen uit Vassen, 28 en 31 jaar oud, een 25-jarige inwoner van Apeldoorn en een 52-jarige inwoner van Rheden) worden er van verdacht op 11 november medewerkers een horecagelegenheid aan het Julianaplein te hebben beroofd. De mannen zouden het pand zijn binnengedrongen. Zij bedreigden twee medewerkers en vervolgens hebben zij een geldbedrag meegenomen.

DISTRICT DE WAARDEN

Gameren- vuurwerk in beslag genomen
Op dinsdag 23 december nam de politie 63 kilo vuurwerk in beslag. Bij de politie kwam informatie binnen dat het vuurwerk in een woning aan de Maartenskamp zou zijn opgeslagen. De politie ging de woning binnen en trof het vuurwerk aan. Het vuurwerk is in beslag genomen en vernietigd.

Ochten- bedrijfsinbraak
In een bedrijf aan de Transitoweg is afgelopen nacht ingebroken. Door een deur te vernielen zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het pand is onder meer geld gestolen. Er is aangifte gedaan.

Zaltbommel- auto gestolen
Vanaf de Oude Stationstraat is gisteren een gele Suzuki Alto met het kenteken 05-HP-NT gestolen. Aangifte deed de 51-jarige eigenaar uit Den Bosch.

Geldermalsen- woninginbraak
In een woning aan de Emmalaan is gisteren ingebroken. Door een raam te forceren zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning zijn sieraden gestolen. Aangifte deed de 59-jarige bewoner.

BLIK OP VEILIG

Snelheidscontroles

Op de Heijendaalseweg is vanochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de 1132 passanten reden er 38 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u waar 50 km/u is toegestaan.
Op de St. Annastraat is vanochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de 2173 passanten reden er 150 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u waar 50 km/u is toegestaan.
Op de Berg en Dalseweg is vanochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de 1031 passanten reden er 59 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89
---- --


Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89