Gemeente Moerdijk


GEMEENTE SLUIT HUUR- EN GEBRUIKSOVEREENKOMST MET HET TAB VOOR HET MAURITSHUIS

Deze maand tekende de gemeente en het TAB (Toeristen Arrangementen Bureau) een principeakkoord over de inhoud van een huur- en gebruikersovereenkomst voor het Mauritshuis in Willemstad.

Al in 2002 was met het bestuur van het TAB overeengekomen dat zij vanaf 1 november 2003 het Mauritshuis zou exploiteren. Het TAB zou de salariskosten van de medewerkers betalen. De meeropbrengsten die de activiteiten opleverden mocht het TAB houden, dit geld zou besteed worden aan het verder ontwikkelen van het toeristisch product Moerdijk. Deze overeenkomst is op papier gezet maar is nooit formeel ondertekend.

Afgelopen augustus heeft een bestuurlijk overleg tussen de gemeente en het TAB plaatsgevonden. Hier bleek dat de overeenkomst voor 2003 te ambitieus was, de opbrengsten blijven achter bij de prognoses. Tijdens een later overleg sloten zij een nieuw principeakkoord met daarin onder andere afspraken over de huur en de salariskosten voor de komende jaren.

De gemeente maakt zo snel mogelijk de eindafrekening voor de jaren 2002 en 2003 op. Daarnaast is de visie toerisme bij de gemeente in voorbereiding. Hierin wordt onder andere bepaald wat de rol en positie van het TAB wordt binnen het taakveld toerisme en wat de gemeente hiervoor over heeft. Deze visie wordt volgens de planning in april 2004 behandeld.