KRO De Wandeling

Kerstuitzending: KRO Adventstocht als opstap naar vrede

KRO DE WANDELING, VRIJDAG 26 DECEMBER

BERGEN NH, 20031222 -- Honderden wandelaars gingen zondag 21 december op pad voor de KRO Adventstocht in samenwerking met Pax Christi. Voor het derde achtereenvolgende jaar sluit KRO De Wandeling zo het jaar in stijl af. Een sfeervolle, sportieve en bezinnende voorbereiding op Kerstmis in en rond Bergen (NH) met als thema 'Opstap naar Vrede'. Hella van der Wijst gaat in gesprek met deelnemers en inspirerende gasten.


In aflevering zestien van KRO De Wandeling gaat presentatrice Hella van der Wijst in gesprek met Toine van Teeffelen die meewandelde met een 'adventstocht' in de buurt van Bethlehem, van de herdersvelden naar de barrière tussen de Palestijnse en Joodse gebieden. Hij vertelt over de sitautie ter plekke en waarom hij ervoor kiest om met z'n gezin in Bethlehem te blijven. Daarnaast komt Laura Hassler, oprichtster van Musicians without Borders, aan het woord. Middels muziek probeert ze de verstandhouding tussen bevolkingsgroepen in oorlogsgebieden te verbeteren. Ook de deelnemers aan deze KRO Adventstocht worden aan de hand van kaarten uit het Zicht op Licht-spel aan de tand gevoeld. Zicht op Licht is speciaal voor deze tocht ontwikkeld; de kaarten tonen twaalf reisgenoten, symbolen voor karaktereigenschappen die kunnen helpen of tegenwerken op de weg naar het licht.
In deze uitzending ook beelden van de (kerst-)vieringen aan het begin en het einde van de tocht in de Petrus- en Pauluskerk in het Noord-Hollandse Bergen.

Hella van der Wijst toert op haar motor door heel Nederland op zoek naar de mooiste wandelplekjes en inspirerende levensverhalen.

KRO De Wandeling, Tweede Kerstdag - vrijdag 26 december 16.08 uur
(HH. zondag 28 december 09.30 uur)
Nederland 1


KRO De Wandeling.
Mensen die hun hart volgen.




KRO De Wandeling