Ingezonden persbericht

Persbericht

Toeristisch Recreatieve Vereniging Bernheze, 19 december '03

Startpunten met 5, 10 en 20 km in Heesch, Vorstenbosch en Heeswijk-Dinter

28 dec. Winterwandeltocht in Bernheze

Voor de derde keer in successie wordt zondag 28 december de Winterwandeltocht in Bernheze georganiseerd. Dit jaar zelfs met drie startpunten en ook een 5 km tocht voor de minder ervaren wandelaars en ouders met kinderen. Organisator TRV-Bernheze, de toeristische recreatieve vereniging van Bernheze, heeft 3x3 nieuwe tochten uitgezet en het Brabants Dagblad als sponsor bereidt gevonden. Er kan worden gestart van 8.00 tot 12.00 uur (20 km tot 11.00 uur) in Heesch bij Eeterij 't Bomenpark, in Vorstenbosch bij Café De Riethoeve, en in Heeswijk-Dinther bij Kasteel Heeswijk. In de routes zijn pauzepunten opgenomen om de inwendige mens te verzorgen. Deelname kost 1,50 p.p. waarvoor men een gratis versnapering en na afloop een leuk presentje ontvangt.

Bernheze "de groene, culturele, gastvrije gemeente" heeft een prachtig natuur met veel afwisselende landschappen. De negen verschillende routes lopen door de mooiste van deze Bernheze landschappen zoals het AA-dal, Heeswijkse bossen, Bedaf, Kanonsberg, Arboretum en weidegebieden. Peter van den Heuvel van TRV-Bernheze; "De negen routes zijn door verschillende vrijwilligers uitgezet en leiden de wandelaar over prachtige paden en landwegen. Onderweg zorgen we voor posten, een versnapering en na afloop krijgt men een handig presentje. Belangrijk punt is dat we de kosten voor deelname hebben kunnen beperken tot 1,50 p.p. doordat het Brabants Dagblad de Winterwandeltocht wilde sponsoren. Daardoor wordt er ook veel meer publiciteit verkregen dan vorige jaren. We verwachten een verdubbeling van het aantal deelnemers. Mooi winters weer hebben we al besteld, bij voorkeur met sneeuw want dat geeft idyllische sferen."

U kunt starten bij drie (van de 110) leden van TRV-Bernheze. In Heesch bij Eeterij 't Bomenpark; adres Vorsselweg 3, in Vorstenbosch bij Café De Riethoeve; adres Lendersgat 1, en in Heeswijk-Dinther bij Kasteel Heeswijk; adres Kasteel 4. "We hebben dit jaar naast de 10 en 20 km tochten ook een 5 km tocht voor gezinnen met kinderen en minder ervaren wandelaars. Daarvoor is 5 km vaak al een hele tippel. Overigens kunnen kinderen gratis deelnemen door de bon in het Brabants Dagblad van 19, 23 of 27 december uit te knippen en in te leveren, dat is een mooie meevaller. Zo net na de Kerstdagen is het ook gezond om wat aan beweging te doen, doe dus mee met de TRV is ons motto." aldus Peter van den Heuvel. Zie ook www.TRV-Bernheze.nl

---

Aantal woorden: 376



Ingezonden persbericht