Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht 28-12-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Bloemetjes buiten zetten
UTRECHT- Op zondagochtend werden twee mannen aangehouden nadat ze vernielingen hadden gepleegd. Omstreeks 03.40 uur zagen beveiligingsmedewerkers dat een tweetal jongens op de Stationstraverse bloemen uit een groot aantal bloembakken haalden en deze vervolgens op de grond gooiden. De mannen uit Maarssen werden aangehouden en kregen een boete voor baldadigheid en moeten de schade vergoeden.

Nat pak
UTRECHT- Op zondagochtend liep een auto-inbreker een nat pak op na een duik in de gracht. Omstreeks 00.15 uur zagen agenten een bekende 21-jarige veelpleger lopen op de Croeselaan. De agenten wilden de man aanspreken maar de Utrechter rende opeens hard weg. De achtervolging werd ingezet en tijdens zijn vlucht liet hij een autoradio vallen. Omdat de man bijna werd ingehaald besloot hij een prachtige duik te maken in de gracht. Agenten haalden hem uiteindelijk uit het water. De man had verschillende inbrekerswerktuigen bij zich en een frontje van een andere autoradio. Het is nog niet bekend waar de radios zijn gestolen. De man kreeg een droge overall aan en is ingesloten voor verhoor.

Ernstig gewond
UTRECHT- Op zaterdagavond raakte een vrouw zwaar gewond na een val van een snorfiets. Omstreeks 20.00 uur reed een 20-jarige vrouw uit Utrecht op haar snorfiets over de Lessinglaan. Achter haar zat een 24-jarige vrouw uit Utrecht. Om nog onduidelijke reden vielen de dames van de snorfiets. Daarbij kwam de 24-jarige ongelukkig terecht en liep ernstig hoofdletsel op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De 20-jarige liep geen letsel op.

Geld gestolen
UTRECHT- Op zaterdagavond werd een vrouw bestolen van een dagopbrengst. Omstreeks 18.10 uur wilde de 53-jarige vrouw uit Utrecht een geldbedrag deponeren bij een bank gelegen aan het Oppenheimplein. Plotseling werd de tas van de vrouw uit haar handen gerukt. De overvaller rende vervolgens met buit weg in de richting van de Groen van Prinsterenstraat. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord, 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Dief aangehouden
UTRECHT- Op zaterdagavond werd een dief aangehouden. Omstreeks 21.40 uur liep een 23-jarige man uit IJsselstein over het Stationsplein. Plotseling kwam een man over zijn schouder hangen en mompelde wat. De man zei dat de lastige man moest weggaan. De lastige man, 36-jaar zonder- vaste woon of verblijfplaats, liep vervolgens weg. De 23-jarige merkte vervolgens dat zijn sleutels uit zijn jas waren verdwenen. Surveillerende agenten zagen de diefstal gebeuren en na een korte achtervolging werd de 36-jarige man aangehouden en ingesloten voor verhoor.