Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 27 en zondag 28 december 2003

Verkrachting

Politie zoekt getuigen

Enschede

Zaterdag 27 december om ongeveer 4.20 uur fietst een 27-jarige Enschedese na het uitgaan vanuit de binnenstad richting Glanerbrug naar huis. Op de Gronausestraat slaat zij rechtsaf de Dolphiaweg in. Als ze de bocht om fietst, hoort ze iemand dicht achter haar fietsen. Deze persoon grijpt haar van achteren vast en trekt haar van de fiets in de berm. Hierop wordt ze door de man verkracht. Tijdens de verkrachting heeft het slachtoffer hard gegild. Ook lagen de twee fietsen zichtbaar op straat. Volgens het slachtoffer kwamen tijdens de verkrachting drie auto's voorbij rijden.

Het signalement van de dader:
Blanke man, 20-25 jaar oud, 1.85-1.90 meter lang, tenger postuur, geen baard of snor, halflang donker haar tot net over de schouders, lang, smal gezicht. De man droeg een nette donkere halflange herenjas van wol of vilt en een donkere spijkerbroek. De man spreekt Nederlands, zonder Twents accent.

De politie verzoekt getuigen die iets gezien of gehoord hebben om te bellen met de politieafdeling zedenzaken via het nummer 0900-8844. (03-166684)

Eenzijdig ongeval

Auto rijdt tegen lantaarnpaal; bestuurder en passagier gewond

Almelo

Vrijdag 26 december om 23.42 uur vindt er een eenzijdige aanrijding plaats op de A35 bij Almelo ter hoogte van hectometerpaal 48,0. Een 30-jarige automobilist uit Hengelo reed vanuit Hengelo richting Almelo. Tijdens een inhaalmanoeuvre heeft hij z'n auto niet meer onder controle. De man verliest de macht over het stuur en botst tegen een lantaarnpaal. De bestuurder raakt hierbij gewond aan z'n rug. Een medepassagier, een 20-jarige Hengeloër, raakt gewond aan z'n hand. Beide zijn per ambulance naar het Twenteborg ziekenhuis in Almelo gebracht. (03-166607)

Rijden onder invloed

Bestuurder onder invloed rijdt tegen hek

Enschede

Vrijdag 26 december om 22.32 uur krijgt de politie een melding dat aan de Voshaarweg in Enschede een auto tegen een hek is gereden. Ter plaatse blijkt dat de inzittenden zijn weggelopen. De politie treft een stukje verder twee mannen aan die, te zien aan hun lichte verwondingen, de inzittenden zijn. Beide heren zijn aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Na ademanalyse blijkt dat de bestuurder, een 19-jarige Enschedeër, onder invloed van alcohol is. De test wijst 1,5 promille uit. Proces-verbaal is opgemaakt. (03-166593)

Rijden onder invloed

Bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed

Rossum

Vrijdag 26 december om 6.15 uur wordt een 25-jarige inwoner van Rossum op de Father Raatgerstraat ter controle staande gehouden. De man blijkt onder invloed van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,0 promille uit. Proces-verbaal is opgemaakt. (03-166455)

Denekamp

Vrijdag 26 december om 22.48 uur wordt een 60-jarige inwoner van Denekamp op de Brandlichterweg ter controle staande gehouden. De man blijkt onder invloed van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 0,7 promille uit. Proces-verbaal is opgemaakt. (03-166455)

Denekamp

Zaterdag 27 december om 3.19 uur wordt een 36-jarige inwoner van Beuningen op de Wilhelminastraat ter controle staande gehouden. De man blijkt onder invloed van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,1 promille uit. Proces-verbaal is opgemaakt. (03-166455)

Woningbrand

Woning onbewoonbaar na brand door kerstbakje

Hengelo

In een woning aan de IJsselstraat in Hengelo breekt zaterdag 27 december om 2.12 uur brand uit in de woonkamer. De 78-jarige bewoonster was in slaap gevallen, terwijl er nog een kaars brandde in een kerstbakje. Het groen vatte vlam en sloeg over naar de gordijnen. Het lukte de bewoonster om de gordijnen van de rail te trekken en zo het vuur te doven, echter het plafond en de tv bleven branden. Hierop heeft ze de brandweer gewaarschuwd die het vuur zeer snel konden doven. De vrouw is in verband met rookinademing overgebracht naar het ziekenhuis. De gehele woning liep roetschade op, waardoor deze voorlopig onbewoonbaar is. (03-166650)

Rijden onder invloed

Bestuurder aangehouden wegens rijden onder invloed

Almelo

Zondag 28 december om 2.50 uur wordt een 35-jarige man uit Almelo op De Werf ter controle staande gehouden. De man blijkt onder invloed van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. Omdat de ademanalyse niet lukt, wordt een bloedproef afgenomen. Gezien de "staat" waarin de verdachte verkeerde is voorlopig zijn rijbewijs ingevorderd. (03-167057)

Doorrijden na aanrijding

Bestuurder aangehouden wegens doorrijden na aanrijding

Hengelo

Zaterdag 27 december om 12.55 uur ziet een getuige dat een auto aan de Poolsterstraat met grote snelheid tegen de zijkant van een geparkeerde bus rijdt. De bestuurder van de auto gaat er vervolgens vandoor. Met de aanwijzingen van de getuige, lukt het de politie om de bestuurder te achterhalen. De man, een 28-jarige Hengeloër, is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. (03-166763)

Ongeval met letsel

Bestuurder rijdt tegen vrachtwagen

Oldenzaal

Zaterdag 27 december om 13.43 uur rijdt een 28-jarige man uit Oldenzaal op de Enschedesestraat tegen een vrachtwagen op. De man werd verblind door een felle laagstaande zon. Hierdoor zag hij te laat dat er een vrachtauto voor hem stilstond. Hij kon niet meer remmen en botste daardoor in volle vaart op de achterzijde van de vrachtauto. De bestuurder raakte licht gewond en is per ambulance overgebracht naar het MST in Enschede. (03-166815)

Ongeval met letsel

Motorrijder gewond na val van motor

Haaksbergen

Zaterdag 27 december om 14.53 uur komt een 36-jarige motorrijder uit Haaksbergen op de Haaksbergerweg ten val. De man was met zijn motor in de berm geraakt, waardoor hij de controle over het voertuig verloor. De man liep bij de val een beenbreuk op. Hij is per ambulance overgebracht naar het MST in Enschede. (03-166822)

Eenzijdig ongeval

Bestuurder rijdt tegen boom

Rijssen

Zaterdag 27 december om 19.19 uur krijgt de politie een melding dat aan de Brekeldlaan in Rijssen een auto tegen een boom is gereden. Ter plaatse treft de politie inderdaad een auto tegen een boom. De 26-jarige bestuurder uit Rijssen is bij het ongeval ongedeerd gebleven. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De bestuurder was vermoedelijk onder invloed van alcohol bij hem is een bloedproef afgenomen. (03-166982)

Eenzijdig ongeval

Bestuurder gewond naar ziekenhuis

Hellendoorn

Zondag 28 december om 2.50 uur rijdt een 30-jarige inwoner van Den Ham op de Hammerweg in Hellendoorn door nog onbekende oorzaak tegen een boom. De bestuurder is door het ongeval bekneld geraakt. De brandweer heeft hem uit de auto bevrijd waarop hij per ambulance naar het Twenteborg ziekenhuis in Almelo is gebracht. De verwondingen van het slachtoffer lijken mee te vallen. Vermoedelijk was de bestuurder onder invloed van alcohol, er is een bloedproef afgenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. (03-167068)

TanjaRijsman 053-4555588


---- --