1e persbericht van zondag 28 december 2003

Eindhoven 28-12-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten in gestolen auto aangehouden

Op de Kanaaldijk Zuid zijn zaterdagavond rond 18.30 uur een 26-jarige Eindhovenaar en een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De politie zag hen rijden in een auto die in de nacht van donderdag op vrijdag was weggenomen vanaf de Ranonkelstraat. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten van vernieling ruiten aangehouden

Op de Keldermansstraat zijn zaterdag rond 21.45 uur twee jongens van 14 en 15 jaar uit Eindhoven aangehouden. Zij worden verdacht van het vernielen van ruiten van vijf panden aan de Keldermansstraat. Het duo is meegenomen naar het politiebureau. De ouders van de jongens zijn op de hoogte gesteld van hun aanhouding. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Tas van schouder getrokken

Op het Hugo de Grootplein is zaterdagmiddag rond 14.30 uur de tas van een 55-jarige vrouw uit Eindhoven gestolen. De vrouw liep met een kinderwagen over het eerdergenoemde plein toen ze plotseling iemand aan haar handtas voelde trekken. De vrouw hield haar tas vast waardoor ze op de grond viel en een stukje werd meegesleurd door de dader. Uiteindelijk heeft de dader de tas kunnen bemachtigen en is op een fiets gevlucht in de richting van de Struyckenstraat. In de tas zaten een identiteitskaart, een bromfietscertificaat en een portemonnee met een bankpas en een paar Euro.

Eindhoven: Verdachte met harddrugs aangehouden

In een horecagelegenheid aan de Dommelstraat is zondagochtend rond 2.10 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het dealen van harddrugs. Bij de man werden tien XTC-pillen aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

Op de Mercuriuslaan is zondag rond 4.10 uur een 33-jarige automobilist uit Helmond betrapt terwijl hij dronken achter het stuur zat. Bij de man werd een promillage van ruim 1,95 gemeten. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte van handel in vuurwerk aangehouden

Op de Tjerk Hiddesstraat is zaterdagavond rond 21.30 uur een 32-jarige man uit Helmond aangehouden. De politie zag de verdachte daar bij zijn auto met geopende kofferbak staan met een paar personen. Bij controle bleek dat de verdachte ongeveer 10 kilo vuurwerk in zijn kofferbak had liggen. Hierop is hij aangehouden als verdachte van het illegaal verhandelen van vuurwerk. Bij een onderzoek in zijn woning werd nog eens ruim 22 kilo vuurwerk gevonden. Het aangetroffen vuurwerk is in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Handel: Automobilist rijdt in op groep mensen

Op de Handelsweg bij een horecagelegenheid zijn zondagochtend rond 4.30 uur een 26-jarige Duitse automobilist uit Opladen en zijn 24-jarige bijrijder (woonplaats onbekend) aangehouden. De bestuurder van de auto wordt verdacht van het inrijden op een groep mensen waaronder drie portiers van de horecagelegenheid. Van de bijrijder wordt de identiteit onderzocht. Beiden zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Heusden: Auto tegen boom

Op de Meijelseweg is zondagochtend rond 2.55 uur een 43-jarige automobilist uit Heusden de controle over zijn voertuig verloren en tegen een boom gebotst. De man is met verwondingen aan zijn bovenlichaam naar het St. Annaziekenhuis gebracht. De adem van de man rook naar alcohol. Bij hem werd een bloedproef afgenomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Reusel: Vrouw gewond bij aanrijding

Op de Turnhoutseweg is zaterdag rond 14.30 uur een 23-jarige automobiliste uit Reusel achter op de auto van een 40-jarige automobilist uit Poppel (België) gebotst. De vrouw kon niet meer tijdig remmen toen de automobilist die voor haar reed plotseling op de rem moest. Een 53-jarige vrouw die bij de 40-jarige man in de auto zat is met verwondingen aan haar nek overgebracht naar het Elisabethziekenhuis.

Son: Verdachte aangehouden na vechtpartij

Op de Nieuwstraat is zondag rond 1.30 uur een 18-jarige inwoner van Son aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van een 18-jarige jongen uit Nuenen. Beiden hadden onenigheid met elkaar. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Aangehouden voor het vernielen van autos

Op de markt zijn zaterdag rond 23.15 uur drie jongens (17, 17 en 18 jaar) uit Valkenswaard aangehouden. Zij worden verdacht van het vernielen van buitenspiegels van geparkeerde autos aan de Dommelseweg en op de Kerkweg eerder die avond. Op de Dommelseweg trof de politie vijf voertuigen met vernielingen aan en op de Kerkweg twee. Het drietal is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Veldhoven: Verdachten van woninginbraak aangehouden

Na een melding van een getuige, die twee verdachte personen had gezien op de achterplaats van een woning aan de Fret, stelde de politie een onderzoek in de omgeving in. Ter plaatse bleek de raam van de woning vernield te zijn. In de directe omgeving konden vervolgens twee verdachte Veldhovenaren van 21 jaar aangehouden worden. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.