Politie IJsselland

Persberichten politie Deventer e.o.
van Vrijdag 26-dec-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 27-dec-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Rein Kloppenbrug
038 - 4963891.


---


Onder invloed
Deventer - Een 32-jarige autobestuurder uit Apeldoorn bleek zaterdagmorgenvroeg, bij een controle op het Pothoofd teveel alcohol gedronken te hebben. Hij blies 485 ug./l.. Hij kreeg een rijverbod van 5 uren en een proces-verbaal.


---


Aangehouden na vernieling
Bathmen - Na vernieling van een bord van een aannemersbedrijf op de Kranssteeg is zaterdagmorgenvroeg een 17-jarige jongen uit Deventer aangehouden. Hij had het bord uit de grond getrokken en op de weg gegooid. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


---


Aanhouding na mishandeling
Deventer - Na mishandeling van een 30-jarige man uit Olst, in een horecagelegenheid aan de Brink, is vrijdagavond een 37-jarige Deventenaar aangehouden. Het slachtoffer liep een pijnlijk gezicht en een beschadigde kies op. Tegen de man uit Deventer wordt proces-verbaal opgemaakt.


---


Aangehouden na bedreiging
Bathmen - Omdat hij, in een horecagelegenheid aan de Brink, een 19-jarige man uit Olst met een stanleymesje (afbreekmesje) had bedreigd, werd zaterdagmorgenvroeg een 17-jarige jongen uit Olst aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Op de dansvloer was onenigheid tussen beiden ontstaan.


---


Hennep in beslag genomen
Deventer - In een woning aan de 2e Kruisstraat trof de politie vrijdagmiddag
-bij toeval- een hennepkwekerij aan in een woning. De deur van het pand stond open. De 183 aangetroffen planten, alsmede de gebruikelijke 'groeiapparatuur' werden in beslag genomen. De stroom werd 'buiten' de meter om afgetapt. In de woning werd niemand aangetroffen. De stroomtoevoer werd door de leverancier afgesloten. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


---


Aanhouding gezochte
Deventer - Bij een controle op de Zutphenseweg werd vrijdagmiddag een 21-jarige man uit Deventer aangehouden. Hij bleek bij Justitie nog voor E 520,00 aan vonnissen 'open' te hebben staan. Hij werd ingesloten.


---


Aangehouden na belediging
Deventer - Na belediging van twee politiemensen werd zaterdagmorgenvroeg een 48-jarige man uit Deventer aangehouden. Daarbij verzette hij zich en moest er pepperspray aan te pas komen om hem in te kunnen rekenen. Op de Kortelinkstraat werd hij gecontroleerd. Hij weigerde zijn rijbewijs en kentekenbewijs te tonen.
Hij werd ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


---


---- --


Dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland
van Vrijdag 26-dec-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 27-dec-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

Winkelruiten vernield met vuurwerk

STEENWIJK - In de nacht van donderdag op vrijdag werd rond middernacht gemeld dat twee jongens met vuurwerk een ruit van een winkel hadden vernield in de Oosterstraat. Aan de hand van het opgegeven signalement werden in Oosterstraat twee verdachten, 20 jaar uit Steenwijk en 18 jaar uit Tuk, aangehouden. Er bleken twee ruiten vernield van 193 cm. x 182 cm. Uit het onderzoek bleek dat er nog een derde verdachte, een 18-jarige man uit Steenwijk, was. Hij werd in de loop van de dag aangehouden. Bij onderzoek in een schuur bij zijn woning werden 4 lawinepijlen en een honderdduizend klapper in beslag genomen. De verdachten werden na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.
(03-161032)


---


Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland


---- --


Dagrapport Pers Salland
van Vrijdag 26-dec-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 27-dec-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---


TV/DVD-speler weggenomen bij woninginbraak

LAAG ZUTHEM - Tussen donderdag 11.00 uur en vrijdag 16.45 uur is ingebroken in een woning aan de Grote Hagenweg. Men is de woning binnengekomen door ruitje naast de toegangsdeur te vernielen. Er werd een TV/DVD-combinatie weggenomen. Tevens werd een X-Box met spellen en een discman weggenomen.
(03-161161)


---


Einde dagrapport Pers Salland


---- --


Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Vrijdag 26-dec-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 27-dec-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Rein Kloppenburg
038 - 4963891.


---


Bromfietser gewond bij aanrijding
Dalfsen - Een 16-jarige bromfietser uit Heino raakte vrijdagmiddag gewond bij een aanrijding op de kruising Ruitenborghstraat/ Prins Bernhardstraat/ Pleijendal. Hij werd met schouderletsel naar de Isalaklinieken in Zwolle gebracht. De bromfietser reed, vanuit het centrum, over de Ruitenborghstraat (voorrangsweg). Hij kreeg op de kruising geen voorrang van een 17-jarige autobestuurder uit Zwolle, die vanuit de Prins Bernhardstraat de kruising opreed. De bromfiets wordt nader technisch onderzocht. Tegen de Zwollenaar wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij geen voorrang verleende en geen rijbewijs heeft.


---


Aanhoudingen na achtervolging na woninginbraak
Hardenberg - Na een poging tot inbraak in een woning aan de Flora, waarbij twee inbrekers aan het begin van de avond werden overlopen, gingen deze mannen er vandoor in een auto. Op basis van het door een getuige genoteerde kenteken van deze auto zette de politie de achtervolging in. Hierbij passeerde de vluchtende auto op de kruising Europaweg/ Rheezerweg/ Twenteweg een vluchtheuvel aan de linker kant en kwam in botsing met een auto, bestuurd door een 48-jarige vrouw uit Hardenberg. Haar auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.
De bestuurder van de vluchtende 'gehavende' auto, een 30-jarige man uit Kosovo ging er vandoor in de richting Kloosterhaar. Daarbij liepen de snelheden op tot 160 kilometer per uur en werden rode verkeerslichten genegeerd. Uiteindelijk werd de auto, door verschillende politiewagens, klemgereden op de Doelendwarsstraat. Naast de bestuurder werd een 23-jarige inzittende man uit Klazinaveen aangehouden. Zij werden ingesloten. De auto is in beslaggenomen. In de auto van de mannen werden diverse inbrekersgereedschappen aangetroffen. Naar de beide mannen wordt een nader onderzoek ingesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


---


Aangehouden na vernielingen
Lemele - Na vernieling van een lantaarnpaal en een brievenbus op de Korteveldsweg werden vrijdagmorgenvroeg twee jongens uit Witharen (17) en Ommen (16) aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.


---


---- --


Dagrapport Pers Kampen
van Vrijdag 26-dec-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 27-dec-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket:038-4963891

---


Mishandeling in de Vispoort

KAMPEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er gevochten in de Vispoort. Een 21-jarige man uit Kampen sloeg een 17-jarige Kampenaar in het gezicht. Volgens de verdachte ging het om een slepende zaak waarin hij zich niet meer kon beheersen. Hij werd aangehouden en ingesloten te Zwolle.
(03-161278)


---


Vechtpartij op station

KAMPEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd omstreeks 01.30 uur gemeld dat er werd gevochten op het station. Ter plaatse gekomen politiemensen zagen dat door een 16-jarige jongeman uit Oldebroek een vuistslag werd uitgedeeld. Hij werd aangehouden. Door omstanders werden nog een verdachte, een 19-jarige man uit Oldebroek, aangewezen. Ook deze man werd aangehouden. Twee personen werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Een van hen liep een forse snee aan zijn duim op en een gezwollen oog. Hij mocht naar huis. De andere man werd ter observatie in het ziekenhuis gehouden. De toedracht van de vechtpartij is nog niet duidelijk. De politie stelt een nader onderzoek in.
(03-161235)


---


Einde dagrapport Pers Kampen


---- --


Persberichten politie Zwolle
van Vrijdag 26-dec-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 27-dec-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Rein Kloppenburg
038 - 4963891.


---


Onder invloed
Zwolle - Vrijdagavond bleek bij een controle op de Oldeneelallee dat een 52-jarige autobestuurder(zonder vaste woon- of verblijfplaats) teveel alcohol had gedronken. Hij blies 290 ug./l. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur. Zijn rijbewijs was in het voorjaar ingetrokken. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.
Daarnaast werd duidelijk dat hij bij Justitie nog een aantal 'rekeningen' open had staan. Hij diende nog een boete te betalen van E 402,00 en nog 28 dagen hechtenis te ondergaan. Hij werd ingesloten.


---


Aangehouden voor mishandeling
Zwolle - Een 24-jarige man uit Olst is vrijdagmorgenvroeg in een horecagelegenheid aan de Voorstraat aangehouden voor mishandeling van een 36-jarige man uit Kampen. Beide mannen kregen onenigheid, waarbij de man uit Olst het slachtoffer een glas in het gezicht gooide. Daardoor ontstonden enkele snijwonden in het gezicht van de Kampenaar. Die moest zich onder behandeling laten stellen in de Isalaklinieken. De man uit Olst werd door medewerkers van het bedrijf aan de politie overgedragen. De man is ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


---


Aanhouding na vernieling en belediging
Zwolle - In de Isalaklinieken aan het Groot Wezenland is vrijdagmorgenvoeg een 27-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij vernielde in het ziekenhuis o.a. een spiegel en wegbewijzeringbordjes. Bij zijn aanhouding beledigde hij de politiemensen en verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij werd ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


---


Flitspaal vernield

ZWOLLE - Vrijdagavond omstreeks 21.00 uur werd gemeld dat een flitspaal aan de Blaloweg was vernield. Het bleek dat het bovenste deel waarin radarapparatuur aangebracht was vernield was. De film was uit de houder verwijderd en lag naast de houder. Vermoedelijk is de kast met vuurwerk vernield.
Volgens een getuige waren er drie daders. Een persoon droeg een witte trui en 2 personen waren donker gekleed. De omgeving werd afgezocht maar de daders werden niet meer aangetroffen.


---


---- --


Dagrapport Pers Deventer
van Zaterdag 27-dec-2003 07:00 uur
tot Zondag 28-dec-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---


Bestuurder brommobiel onder invloed

DEVENTER - Zaterdagavond omstreeks 21.14 uur werd gemeld dat een brommobiel een aanrijding zou hebben veroorzaakt op de Brinkgreverweg en doorreed in de richting Schalkhaar. De brommobiel werd rijdend op de Oerdijk aangetroffen. De bestuurder, een 58-jarige man uit Schalkhaar werd aangesproken. Het bleek dat hij alcoholhoudende drank had genuttigd. Omdat de blaasproef niet lukte werd door een DGGD-arts een bloedproef genomen. De man kreeg een rijverbod van 24 uur. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.
(03-161558)


---


Apparatuur ontvreemd bij inbraak in woning

DEVENTER - Zaterdagavond werd geconstateerd dat er was ingebroken in een woning aan de Dr. J.C. van Sleestraat. Aan achterzijde van de woning was een keukenraam vernield. Er worden een pc, laptop en een portable dvd-speler vermist.
(03-161547)


---


Snelkraak in naaimachinezaak

DEVENTER - Zaterdagavond omstreeks 20.30 uur werd een ruit van een winkel aan de Lange Bisschopstraat ingegooid en er werden twee naaimachines ontvreemd. Volgens getuigen zou de dader een man zijn in een lichte spijkerbroek en donkerblauwe donsjas. Hij liep via de Bruinsteeg in de richting van de Assenstraat. In de
Assenstraat ging de dader op de een fiets verder. Hij fietste in de richting van
de Brink.
(03-161556)


---


TPG postbus met vuurwerk vernield

DEVENTER - Op de Pikeursbaan werd vannacht een TPG postbus met vuurwerk opgeblazen. De klep en de post werden veiliggesteld. De TPG werd in kennis gesteld.
(03-161638)


---


Einde dagrapport Pers Deventer


---- --


Dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland
van Zaterdag 27-dec-2003 07:00 uur
tot Zondag 28-dec-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---


Aanrijding onder invloed op A32

STEENWIJK - Zaterdagavond vond er een kop-staartaanrijding plaats op de A32 tussen Wolvega en Steenwijk. De veroorzaker was doorgereden. Enige tijd later werd gemeld dat bij de afslag Hiddingerberg een auto op de vluchtstrook stond. Het bleek dat het voertuig van veroorzaker van de aanrijding was. De bestuurder was echter niet aanwezig. Omstreeks 22.45 uur kwam de eigenaar, een 32-jarige man uit Stiens, bij de auto. Het bleek dat hij alcoholhoudende drank had genuttigd. De man laten blazen en aangehouden. De ademanalyse gaf als uitslag 510 UGL. De man werd na verhoor in vrijheid gesteld.
(03-161561)


---


Te snel: rijbewijs kwijt

MARKNESSE - Een 20-jarige automobilist uit Emmeloord werd zaterdagmiddag gevolgd met de videoauto. Op Ettenlandseweg te Marknesse werd een snelheid van 141 km/uur geconstateerd. Zij rijbewijs werd ingevorderd.
(03-161499)


MARKNESSE - Tijdens videotoezicht werd een 29-jarige man uit Amsterdam, rijdend in een personenauto op de Ettenlandseweg gemeten op een snelheid van 141 km/u in plaats van de toegestane 80 km/u. Zij rijbewijs werd ingevorderd.
(03-161501)


---


Ruiten van school vernield

STEENWIJK - Zaterdagmorgen werd gemeld dat er vernielingen waren gepleegd bij een school aan de Oostwijkstraat. Ter plaatse troffen politiemensen een spoor van vernielingen aan. Enkele ruiten waren met stenen ingegooid en een aanhangwagen was vernield. Ook was geprobeerd om de aanhangwagen door het hek van de school te duwen.
Schade: vier ruiten gymlokaal vernield, drie ruiten schoolgebouw vernield en hekwerk voorzijde school vernield. De politie stelt een nader onderzoek in.
(03-161362)


---


Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland


---- --


Dagrapport Pers Salland
van Zaterdag 27-dec-2003 07:00 uur
tot Zondag 28-dec-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891


---


Geen relevante informatie

---


Einde dagrapport Pers Salland


---- --


Dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Zaterdag 27-dec-2003 07:00 uur
tot Zondag 28-dec-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---


Man aangehouden met XTC-pillen

HARDENBERG - In de afgelopen nacht werd gemeld dat een man, 21 jaar uit Slagharen, op de Jan Weitkamplaan vermoedelijk XTC-pillen verkocht. Bij controle werd niets bij hem aangetroffen. In zijn auto werd in een jas een zakje met 28 XTC pillen aangetroffen. De man werd aangehouden en met zijn auto overgebracht naar het bureau te Hardenberg. Hij werd voor onderzoek ingesloten.
(03-161632)


---


Te snel: rijbewijs kwijt

LEMELE - Een 38-jarige automobilist uit Ommen werd zaterdagmiddag op de Lemelerweg met de lasergun gecontroleerd. Hij ree met een snelheid van 143 km waar 80 km is toegestaan. Zij rijbewijs werd ingevorderd.
(03-161491)


---


Inbreker op heterdaad betrapt

SCHUINESLOOT - Vannacht omstreeks 04.30 werd een inbraak gemeld in een pand aan de Hoogeveenseweg. Een medewerker van het bedrijf had zelf al onderzoek ingesteld en kwam tot de conclusie dat er nog iemand in het pand kon zitten. Met de diensthond werd het pand afgezocht. In een kast in de kantoorruimte werd een 40-jarige man uit Slagharen aangetroffen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar Hardenberg. In de kleding van de verdachte werden goederen van het bedrijf aangetroffen. De man is ingesloten.
(03-161661)


---


Man aangehouden voor vernieling van een ruit

HARDENBERG - Zaterdagavond werd gemeld dat getuigen een man hadden aangehouden die even daarvoor een ruit had vernield. De verdachte, een 23-jarige man uit Hardenberg, werd overgebracht naar het bureau. Hij bloedde behoorlijk aan zijn hand. Een getuige had glasgerinkel gehoord en de jongeman daarbij gezien. Bij onderzoek bleek dat de ruit van de voordeur van een woning was vernield. De verdachte is ingesloten.
(03-161582)


---


Einde dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen


---- --


Dagrapport Pers Kampen
van Zaterdag 27-dec-2003 07:00 uur
tot Zondag 28-dec-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---


Overval op benzinestation

KAMPEN - Zaterdagavond omstreeks 20.00 uur vond er een overval plaats op een benzinestation aan Nijverheidsstraat. Twee mannen kwamen de shop binnen en bedreigden de pompbediende met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ze deden een greep in de kassa en renden daarna weg. De twee daders hadden een donkere huidskleur. Een van hen droeg een zwart leren jas en de ander droeg een blauwe jas. De mannen reden met gedoofde lichten weg in een oudere donkere personenauto, sedan model. Vermoedelijk zijn ze weggereden in de richting van Dronten.
De politie verzoekt getuigen, die de auto hebben zien rijden of anderszins informatie kunnen geven, om contact op te nemen met het bureau van politie in Kampen, telefoon 0900-8844.
(03-161537)


---


Einde dagrapport Pers Kampen


---- --


Dagrapport Pers Zwolle
van Zaterdag 27-dec-2003 07:00 uur
tot Zondag 28-dec-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---


Vrouw van portemonnee beroofd

ZWOLLE - Een 40-jarige vrouw uit Zwolle liep zaterdagmiddag omstreeks 17.00 uur door de Goudsteeg met in haar hand een portemonnee en twee haringen. Zonder dat ze daar erg in had kwam er een fietser uit de richting van de Sassenstraat. Hij griste de portemonnee uit de hand van de vrouw. Na de diefstal ging de verdachte rechtsaf in de richting van de Blijmarkt. De vrouw is naar huis gegaan en is ze samen met haar man op zoek gegaan, maar niets meer aangetroffen. De verdachte is een man met een lengte van ongeveer 190 cm. Hij droeg een donker jack en een lichte capuchon. De fiets was een herenfiets. De portemonnee is bruin van kleur. Inhoud portemonnee ongeveer 70 euro en diverse winkelpassen
(03-161513)


---


Man krijgt kopstoot van onbekende

ZWOLLE - In de afgelopen nacht, omstreeks 02.00 uur kwam er een melding van een vechtpartij aan de Melkmarkt. Een 36-jarige man uit Zwolle had van een onbekend gebleven persoon een kopstoot gehad. Hieraan hield hij een hoofdwond over. De man is door de medewerkers van de ambulance naar de Weezenlanden gebracht voor behandeling aan zijn hoofdwond. Het signalement van de verdachte: man, ongeveer 30/35 jaar, kort blond haar, lengte 1.85, stevig postuur en donkere kleding.
(03-161628)


---


Jongens mishandeld

ZWOLLE - Zondagmorgen omstreeks 04.50 uur werd een drietal jongens mishandeld op de Melkmarkt. De jongens waren uitgeweest en onderweg naar hun fietsen. Om onduidelijke reden kwamen zij in contact met een aantal jongeren. Dit liep op een vechtpartij uit. Hierbij werden de jongens (19, 22 jaar uit Zwolle) tegen de grond geslagen. Door de politie werd de buurt nog afgezocht zonder resultaat. De jongens werden behandeld in het ziekenhuis. Het letsel bleek mee te vallen. De politie stelt een onderzoek in.
(03-161669)


---


Drie mannen aangehouden voor vechtpartij

ZWOLLE - Zaterdagmorgen werd er gemeld dat er op de kruising van de Groeneweg - Tulpstraat gevochten zou worden. Ter plaatse werd een 33-jarige man uit Zwolle in zijn beschadigde auto aangetroffen. Hij vertelde dat hij onenigheid had gehad met twee mannen. Hij werd aangehouden. In de auto lag een keukenmes. Dit mes is in beslaggenomen. Even later kwamen de beide mannen aanrijden in een auto. Ook deze auto had schade. De beide mannen waren bij de woning van de Zwollenaar gekomen. Daar was onenigheid ontstaan. De twee mannen konden op een gegeven moment wegrijden in hun auto, maar op de kruising troffen ze elkaar ieder in hun eigen auto. Hierbij hebben de voertuigen elkaar geraakt. De verklaringen over het gebeurde lopen uiteen. De beide auto's zijn voor onderzoek aan het bureau geplaatst. Aan het bureau zijn de twee mannen, 29 en 36 jaar uit Zwolle, ook aangehouden. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.
(03-161335)


---


Man maakt amok in politiebureau

ZWOLLE - Een aanrijding die 's morgens had plaatsgevonden werd met de betrokkenen aan het bureau aan de Koggelaan afgehandeld. Een van de betrokkenen, een 48-jarige man uit Zwolle, werd boos en begon te schelden. Vervolgens sprong de man op en begon te slaan en schoppen naar de politiemensen en pakte een van de politiemensen bij de keel. Hierop werd hij vastgepakt en naar de grond gebracht. De verdachte bleef zich verzetten. Hij kon worden geboeid en is daarna ingesloten.
(03-161335)


---


Einde dagrapport Pers Zwolle


---- --