Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum Zondag 28 december 2003                                        
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Aanhouding voor bedreiging
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Molenstraat een 18-jarige man uit Maurik aangehouden die even daarvoor een medewerker van een horecagelegenheid aan die straat ernstig bedreigde. De 36-jarige medewerker deed aangifte van deze bedreiging.


Aanhouding voor verboden wapen-bezit

In de nacht van zaterdag op zondag is in een horecagelegenheid op de Wijchenseweg een 20-jarige vrouw aangehouden omdat bij de ingang ontdekt werd dat zij peperspray in haar tas had.

In diezelfde nacht werd daar een 23-jarige man uit Maasbree aangehouden voor het in bezit hebben van verboden pillen. Beide zijn overgebracht naar het politiebureau.


Man aangehouden voor baldadigheid

In de nacht van zaterdag op zondag is op de In de Betouwstraat een 34-jarige Nijmegenaar aangehouden die ervan wordt verdacht tegen een politieauto geschopt te hebben.


Man aangehouden voor mishandeling

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 33-jarige Nijmegenaar op de Lange Hezelstraat aangehouden omdat hij in een horecagelegenheid een 19-jarige man uit Nijmegen zou hebben mishandeld. De 19-jarige verklaarde dat hij zich op een gegeven moment wilde omdraaien en toen tot driemaal toe een kopstoot kreeg van de 33-jarige. Daarna kreeg hij nog een vuistslag in zijn gezicht. Toen de 33-jarige ook nog met een bierglas op de 19-jarige wilde inslaan, kon deze de klap ontwijken, maar viel wel op de grond. Hierop is hij de horecagelegenheid uit gekropen en heeft buiten om hulp gevraagd.
De politie kwam ter plaatse, evenals medische hulp. De 33-jarige is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


Aanhouding voor belediging

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op Plein '44 een 30-jarige Nijmegenaar aangehouden omdat hij politiemensen beledigde.
De man stond geparkeerd op een taxistandplaats en daarover werd hij door de politie aangesproken. Hierop beledigde de man een taxichauffeur. Toen een van de politiemensen er iets van zei, werd ook zij beledigd. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


Graven vernield

De afgelopen dagen zijn op twee begraafplaatsen in Nijmegen diverse vernielingen aangericht. Het gaat om een begraafplaats aan de Daalsweg en aan de Postweg. De politie is een onderzoek gestart naar deze vernielingen.


Aanhouding voor drugsbezit

In de nacht van vrijdag op zaterdag is door medewerkers van een horecagelegenheid in het centrum van Nijmegen een 22-jarige man uit St. Oedenrode aangehouden omdat de man in het bezit was van een kleine hoeveelheid op XTC lijkende pillen. De man is overgebracht naar het politiebureau.


Inbraak woning

Vrijdag is ingebroken in een woning aan de Witsenburgselaan door een deur te forceren. Hierbij werden diverse sieraden gestolen, een dvd-speler en fotocamera's De 36-jarige bewoner deed aangifte.


Diefstal uit woning

Zaterdag is ingebroken in een woning aan de St. Annastraat door een raam te forceren. Hierbij werd een geldbedrag en geluidsapparatuur gestolen. De 47-jarige bewoonster deed aangifte.


District Tweestromenland


Wijchen-Vernielingen aangericht aan school

Vrijdag zijn bij een school aan de Buizerdstraat diverse ruiten vernield. Hiervan wordt komende week aangifte gedaan.

Malden-inbraak in woning
Vrijdag is ingebroken in een woning aan 't Grind door een slot te forceren. Tot op heden missen de bewoners niks. De 33-jarige bewoner deed aangifte.


District De Waarden


Zaltbommel- Man aangehouden voor mishandeling

De politie heeft Vrijdagmiddag op het Kloosterwiel een 33-jarige man uit Zaltbommel aangehouden die ervan wordt verdacht een 24-jarige man uit Zaltbommel te hebben mishandeld met een steekvoorwerp.
De 24-jarige wilde met een vriend op in zijn auto stappen, toen de 26-jarige naar hem toe kwam. De twee zijn bekenden van elkaar en ze raakten aan de praat. Toen de 24-jarige zei dat hij nog geld kreeg van de 26-jarige,gaf deze toe dat dat zo was. Hij zou even op zijn rekening gaan kijken of het geld er op stond en het dan pinnen. Hierop mocht hij met de 24-jarige meerijden. De vriend van de 24-jarige bestuurde de auto. Tijdens de rit sloeg de 26-jarige meerdere malen met zijn vuist op het dashboard. De 24-jarige vroeg hem meerdere malen hiermee te stoppen, maar daar gaf hij geen gehoor aan.
Opeens pakte hij een steekvoorwerp en haalde hiermee meerdere malen uit naar de 24-jarige, waardoor deze verwondingen opliep. Op een gegeven moment lukte het om de 26-jarige uit de inmiddels stilstaande auto te duwen. De ter plaatse gekomen broer van de 24-jarige hielp de 26-jarige naar de grond te brengen en hem vast te houden. Op dat moment kwam de politie ter plaatse en werd de 26-jarige aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.


Culemborg-Aanhouding voor vernieling

Twee mountainbikers van de politie hebben zaterdagavond op de Thorbeckestraat een 16-jarige jongen aangehouden die op dat moment bezig was een lantaarnpaal te vernielen. Toen de 16-jarige werd gezegd dat hij was aangehouden, ging hij ervan door. Hierop zetten de politiemensen de achtervolging in, waardoor hij even later kon worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.


Culemborg- aanhouding voor verboden wapen-bezit

Op de Jodenkerkstraat is zaterdagavond door de politie op mountainbikes een 18-jarige automobilist uit Culemborg aangehouden die peperspray in zijn bezit had. Daarnaast werd in zijn auto een hoeveelheid vuurwerk aangetroffen, en een aantal nog onbekende pillen. Hij is overgebracht naar het politiebureau.


Zaltbommel-Diefstal uit woning

Tussen vrijdagavond en zaterdagnacht is ingebroken in een woning aan de Spellewaardsestraat door een raam te forceren. Hierbij is een geldbedrag gestolen. De 30-jarige bewoner deed aangifte.


Culemborg- Man mishandeld

Een 22-jarige man uit Culemborg is naar eigen zeggen in de nacht van zaterdag op zondag op de Varkensmarkt mishandeld. De man was in een horecagelegenheid met een vriend. Op een gegeven moment werd die vriend volgens de 22-jarige achter de bar getrokken. Omdat hij dat raar vond, vroeg hij aan degene die dat gedaan had waarom hij dat deed. Daarop kreeg hij een klap in zijn gezicht. Daarna werd hij beetgepakt en naar buiten gebracht.
Buitengekomen zag de 22-jarige dat zijn vriend ook buiten was en daar een klap in zijn gezicht kreeg. Hierop sloeg de 22-jarige de andere man terug. Hierop rende hij weg. Hij werd door een groepje mannen achtervolgd en kwam ten val. Op dat moment werd hij naar eigen zeggen door meerdere mensen tegelijk geschopt en geslagen. De 22-jarige deed hiervan aangifte.


Geldermalsen-snelheidscontrole

De politie heeft zaterdagmiddag op de Tunnelweg een snelheidscontrole gehouden. Er werden 9 passanten gecontroleerd. 12 automobilisten overschreden de maximum snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 69 km.


Tiel- diefstal uit woning

Zaterdag is ingebroken in een woning aan de Jelis van Riemsdijklaan door een deur te forceren. Hierbij werd een computer gestolen en sieraden. De 42-jarige bewoner deed aangifte.

Hedel- letsel na ongeval
Een 20-jarige automobilist uit Hedel is zondagmorgen rond half 9 zwaar gewond geraakt na een ongeval op de Oude Rijksweg
De man kwam uit de richting van Utrecht en reed ter hoogte van de Baronieweg de bocht uit. Hij kwam tegen een boom terecht, waardoor de man nog onbekend letsel opliep. Hij is overgebracht naar het UMC in Utrecht.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --