Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 28 december 2003

* MAN DOODGESCHOTEN
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks tien over zeven is een 48-jarige Rotterdammer in de gang van zijn woning aan de Nicolaas Beetsstraat neergeschoten. Hij overleed ter plaatse. Vermoedelijk heeft het slachtoffer de voordeur geopend toen er uit onbekende richting een aantal keren op hem werd gevuurd. De Rotterdammer raakte zeer ernstig gewond en bezweek ter plaatse aan het opgelopen letsel. De recherche van district West stelt een onderzoek in naar de omstandigheden en achtergronden van dit misdrijf.


* STOFFELIJK OVERSCHOT IN OEVERBOS AANGETROFFEN

VLAARDINGEN - Zaterdagmiddag omstreeks kwart voor één trof een voorbijganger een stoffelijk overschot aan in de bossages van het Oeverbos aan de Maassluissedijk. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat het slachtoffer door misdrijf om het leven is gekomen. Om de juiste doodsoorzaak vast te stellen en de wijze waar op dit is gebeurd wordt er vandaag sectie op het lichaam verricht. De recherche van district Vlaardingen stelt een onderzoek in naar de identiteit van het slachtoffer en de achtergronden van dit misdrijf.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Rotterdam-West hield in de nacht van zaterdag op zondag een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Middelland en het Nieuwe Westen.
Er werden 499 mensen op straat gefouilleerd en 261 in horecagelegenheden. Verder werden 178 auto's gecontroleerd. In totaal werden acht mensen aangehouden waarvan drie op grond van de Wet Wapens en Munitie en één op grond van de Opiumwet. In beslag genomen werden zes steekwapens, vijf slagwapens, 38 xtc-pillen en diverse hoeveelheden softdrugs.


* MAN BEROOFD, EEN VAN DE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Zaterdagavond werd een 26-jarige Rotterdammer bij een pinautomaat op het Oostplein beroofd. De man stond te pinnen terwijl een groepje jongens achter hem op een muurtje zat. Eén van hen benaderde hem en eiste, onder bedreiging van een mes, geld. Met de fiets en enkele tientallen euro's ging de dader er vervolgens vandoor. Politiemensen stelden samen met het slachtoffer een onderzoek in de omgeving in. Hierbij werd op de Papegaaistraat een 17-jarige Rotterdammer aangehouden, in verband met mogelijke betrokkenheid met de beroving. De recherche van district Oost stelt een nader onderzoek in.


* FASTFOODRESTAURANT OVERVALLEN
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks half elf werd een fastfoodrestaurant aan de Zwart Janstraat overvallen. Een nog onbekende man kwam de zaak binnen en bedreigde een medewerkster. Nadat het meisje geld aan de man had gegeven ging hij er met een nog onbekend geldbedrag vandoor in de richting van de 2e Pijnackerstraat.


* VROUW GEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks kwart voor negen raakte een 67-jarige vrouw uit Spijkenisse gewond nadat zij op een voetgangersoversteekplaats op het Weena werd aangereden. De voetgangster wilde ter hoogte van de Korte Lijnbaan oversteken toen het voetgangersoversteeklicht rood werd. De vrouw probeerde snel door te lopen om vooralsnog de overkant te halen. Een 21-jarige automobilist uit Rotterdam kon de vrouw niet meer ontwijken en schepte haar. Het slachtoffer werd met nog onbekend letsel aan haar hoofd, armen en benen overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.


* FIETSER ERNSTIG GEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM - Omstreeks half elf zaterdagochtend ontstond op de Melanchtonweg een aanrijding tussen een personenauto en een fietser.
Een 85-jarige automobilist uit Rotterdam reed ter hoogte van de Froberstraat door nog onbekende oorzaak tegen de fietser, een 74-jarige Rotterdammer, aan. Het slachtoffer, dat vermoedelijk ernstig hersenletsel opliep, werd met spoedtransport overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval in.


* NEP-KRANTENBEZORGERS AANGEHOUDEN NA OPHALEN GELD MET

NIEUWJAARSWENSEN
SCHIEDAM - Zaterdagmiddag omstreeks half vier werden twee 16-jarige Rotterdammers aangehouden voor het oplichten van meerdere bewoners van de Burgemeester Honnerlage Gretelaan. Het tweetal deed zich voor als krantenbezorgers en wilde geld ophalen door de bewoners een gelukkig nieuwjaar te wensen. Dit werd niet vertrouwd omdat de echte krantenbezorger eerder deze week al langs was geweest. Terwijl gealarmeerde politiemensen bij een meldster in de woning waren, zag zij dat de jongens aan de overkant van de straat liepen. De jongens werden overgebracht naar het politiebureau Schiedam, waar zij in verzekering werden gesteld.