Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Schrijvers wint Wereldbeker vierspannen op eigen bodem

27/12/2003

Mechelen, 27 december 2003
Gert Schrijvers heeft de FEI Wereldbeker voor vierspannen tijdens Vlaanderens Kerstjumping in Mechelen gewonnen. Het span van Ijsbrand Chardon mistte duidelijk nog de indoor routine en de drievoudig Wereldkampioen moest daardoor genoegen nemen met de vijfde plaats. Aangemoedigd door duizenden enthousiaste toeschouwers in de uitverkochte Nekkerhal reed Schrijvers een sublieme rit met zijn vierspan Arabo-Friese sportpaarden. Hij liet weliswaar een balletje rollen, maar noteerde een snelle tijd waardoor hij zijn eerste Wereldbekeroverwinning op zijn naam schreef. `Ik ben heel blij met dit resultaat. De paarden liepen fantastisch en ik heb zelf ook geen fouten gemaakt,' vertelt de dolgelukkige winnaar, die overigens gebruik maakt van dezelfde paarden die hij ook tijdens het outdoor seizoen inzet. Door zijn overwinning in Mechelen is de meervoudig Belgisch kampioen opgeklommen naar de tweede plaats in het Wereldbekerklassement, dat wordt aangevoerd door de Duitser Michael Freund.
Rainer Duen reed in Mechelen zijn eerste Wereldbekerwedstrijd van dit seizoen. Nadat hij in de kwalificatieronde werd gediskwalificeerd, nam hij in de Wereldbeker revanche door als enige rijder een foutloze rit neer te zetten wat resulteerde in een verdiende tweede plaats. De Zwitser Werner Ulrich won de kwalificatieronde, maar eindigde in de Wereldbeker op de derde plaats. Ulrich stijgt hiermee naar de derde positie in het tussenklassement en heeft, evenals Schrijvers en Freund, nog twee wedstrijden te gaan. De Zweed Tomas Eriksson zette de snelste tijd neer in het door de Duitse parcoursbouwer Böhnisch ontworpen parcours, maar liet drie balletjes rollen waardoor hij als vierde eindigde. Wild card rijders Valere Standaert en Achille Snoeys sloten de rij.
Voorafgaand aan de Wereldbeker vierspannen namen zeven Belgische tweespanrijders het tegen elkaar op in het Wereldbekerparcours. De overwinning van deze extra rubriek ging naar Valere Poncelet, voor initiatiefnemer Henk van der Wiel.

De volgende Wereldbekerwedstrijd vierspannen wordt verreden in Leipzig op 25 januari 2004.

www.worldcupdriving.com

Gert Schrijvers en Jef Aerts
©Dirk Caremans