Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving

Alkmaar 28-12-2003 - 15.25 uur

Jongen ernstig gewond aan hand na afsteken vuurwerk Castricum, zaterdag 27 december 2003.
Omstreeks 21.00 uur raakte een 17-jarige jongen uit Castricum ernstig gewond aan zijn rechterhand nadat hij vuurwerk had afgestoken op een grasveldje in de buurt van zijn huis. Het ging hierbij om een zogenaamde 'betonstrijker'. De jongen had deze aangestoken maar had kennelijk niet in de gaten dat de lont brandde want hij hield het vuurwerk in zijn hand. Na de ontploffing miste hij enkele vingers en raakte de rest van zijn hand ernstig gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam en zal daar worden behandeld.
Bij het afsteken waren twee vrienden van hem aanwezig. Eén van hen, een 19-jarige jongen uit Castricum, had het verboden stuk vuurwerk aan het slachtoffer gegeven. Bij het slachtoffer thuis werd door de politie een onderzoek in de woning ingesteld. Daarbij werd nog wat vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. Bij de vriend thuis werd niets meer gevonden. Er wordt door de politie een proces-verbaal opgemaakt.

Flessentrekkerij
Castricum, zaterdag 27 december 2003.
Een eigenaresse van een Bed and Breakfast aan het Binnehofje deed vandaag aangifte van een geval van flessentrekkerij. Ze had van 20 t/m 24 december onderdak verschaft aan een ongeveer 23-jarige man die zich uitgaf voor ene Daalhuizen uit Gouda. De man genoot 4 dagen van de faciliteiten van het horecabedrijf maar bleef daarna weg. Hij liet een briefje achter dat hij snel terug zou komen om te betalen maar heeft dat tot op heden niet gedaan. Hij vertelde het verhaal dat hij bezig was om in Nederland personeel te werven voor een bar in het Spaanse Salou. Het adres in Gouda dat hij had opgegeven blijkt niet te bestaan. De man nam ook nog een wekker en de huissleutels mee.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren
Alkmaar, zaterdag 27 december 2003.
Omstreeks 19.10 uur controleerden agenten op de Hoeverweg een 36-jarige automobilist uit Alkmaar op drankgebruik. De man bleek behoorlijk diep in het glaasje te hebben gekeken en blies aan het bureau dan ook 725 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vuurwerkcontrole
Heerhugowaard, zaterdag 27 december 2003.
Tijdens een controle op het afsteken van vuurwerk hebben agenten op de Anna Polaktuin twee jongens uit Heerhugowaard van respectievelijk 15 en 17 jaar op heterdaad betrapt op het illegaal afsteken van vuurwerk. Ze waren in het bezit van enkele zogenaamde 'Astronouten'. Deze werden in beslag genomen en de ouders van de jongens werden op de hoogte gesteld. Ze zijn verwezen naar het bureau HALT voor een alternatieve straf.

Auto gestolen
Heerhugowaard, zondag 28 december 2003.
In de nacht van zaterdag op zondag is er een auto weggenomen vanaf een erf aan de Ter Braaklaan. Het gaat om een grijze personenauto van het merk Renault, type Clio en voorzien van het kenteken TH-TS-05. De auto is van het bouwjaar 1998 en had een kilometerstand van 28.000.