2e persbericht van zondag 28 december 2003

Eindhoven 28-12-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Veroorzaker geluidsoverlast aangehouden

In zijn woning aan de Zebrastraat is zondagochtend rond 7.20 uur een 29-jarige man aangehouden. Hij veroorzaakte vanuit zijn woning geluidsoverlast voor de omgeving. De man was reeds eerder die ochtend gewaarschuwd maar toen de politie weg was ging de geluidsoverlast onverhinderd door. Hierop is de politie teruggegaan naar de woning en heeft de geluidsapparatuur in beslag genomen. De verdachte bewoner is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van steekpartij aangehouden

Op de Edisonstraat is zondag rond 11.20 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het steken met een mes van een 23-jarige Eindhovenaar kort voor zijn aanhouding. Het slachtoffer liep een steekwond in zijn schouder op en is overgebracht naar het ziekenhuis. In de directe omgeving van de verdachte werd op de grond een mes aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Tas gestolen

Op de Rechtestraat is zaterdagavond rond 19.30 uur de tas van een 21-jarige Eindhovense gestolen. De vrouw liep over de eerdergenoemde straat toen ze opeens een ruk aan haar tas voelde. Ze zag dat een bijrijder op een bromfiets haar tas vast had. Het slachtoffer wilde de tas niet loslaten en werd hierdoor enkele meters meegesleurd door de bromfiets. Uiteindelijk heeft de vrouw de tas los moeten laten. De dader daders zijn gevlucht richting Kerkstraat. In de tas zaten een paspoort, een rijbewijs, een GSM en enkele pasjes.

Beek en Donk: Inbraak in winkel

In een winkel aan het Heuvelplein is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Een deur aan de voorkant werd opengebroken en uit het pand werden aanstekers, sigaretten en krasloten gestolen. De exacte hoeveelheden zijn nog niet bekend.

Eersel: Vuurwerk gestolen

Uit een winkel aan de Markt is zaterdag tussen 17.30 en 18.30 uur vuurwerk gestolen. De medewerkers waren bezig met het prijzen van het vuurwerk. Toen ze na de pauze terugkwamen op de werkplek bleek dat een deur aan de achterkant van het pand opengebroken was en dat ruim 90 stuks vuurwerk gestolen waren. Het gaat voornamelijk om siervuurwerk.

Gemert: Woninginbraak

In een woning aan de Oudestraat is tussen zaterdag 19.00 uur en zondag 3.00 uur ingebroken. De dader heeft de voordeur opengemaakt om binnen te komen. Uit de woning werd een videorecorder weggenomen.

Leende: Auto in berm op de A2

Op de A2, ter hoogte van hectometerpaal 173,5 rijrichting Eindhoven, is zondag rond 11.40 uur een 78-jarige automobilist uit Naarden de controle over zijn stuur verloren. Hierdoor kwam de man met zijn auto in de rechterberm terecht en vervolgens in een greppel tot stilstand. In de auto hing een alcohollucht waarop in het ziekenhuis een bloedproef is afgenomen bij de man. De aard van het opgelopen letsel van de man is nog onbekend.

Maarheeze: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan het Rondven is zondagochtend ingebroken. De dader heeft een raam vernield om in het pand te komen. Een computer en een flatscreen werden gestolen.

Ommel: Woninginbraak

In een woning aan de Diesdonkerweg is zondag tussen 00.30 en 9.00 uur ingebroken. De dader brak een raam open aan de achterkant van de woning. Uit het pand werden geld, tankpasjes, een beeld van een paard en twee schilderijen weggenomen.

Valkenswaard: Auto rijdt door na aanrijding meisje

Op de T-kruising Varenbeemd Dotterbeemd is zondag rond 13.30 uur een 12-jarig meisje uit Valkenswaard aangereden. Het meisje sloeg vanaf de Varenbeemd linksaf de Dotterbeemd op. Ze reed richting Damianusdreef. Toen ze bijna overgestoken was raakte een grijze auto haar stuur. Hierdoor viel het meisje en liep een verwonding op aan haar pols. Ze is overgebracht naar het MMC in Veldhoven. De bestuurder van de grijze auto is gewoon doorgereden. Mochten getuigen iets meer kunnen vertellen over dit ongeluk dan kunnen ze contact opnemen met politie van Valkenswaard via 0900-8