Politie Drenthe

nieuwsberichten zondag 28 december 2003

Assen 28-12-2003 - Nieuwsberichten Politie Drenthe

Dodelijk verkeersongeval Alteveer

ALTEVEER - Uit het onderzoek naar de oorzaak van het verkeersongeval waarbij zaterdagnacht een 18 jarige man uit Kerkenveld om het leven kwam en een 18 jarige inzittende ernstig gewond raakt is naar voren gekomen dat het slachtoffer militair is. Verdere voorlichting over deze zaak loopt via de Koninklijke Marechaussee District Noord.

Vrouw geeft vals geld uit

MEPPEL - De politie heeft zaterdagavond in de Stationsrestauratie in Meppel een 45 jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden en in verzekering gesteld wegens het in bezit hebben van vals geld. Ze zou in de restauratie geprobeerd hebben te betalen met een vals briefje van 50 euro. Bij fouillering van de vrouw bleek ze 1050 euro, in vermoedelijk valse briefjes van 50, bij zich te hebben. Ook kwamen er diverse identiteitsbewijzen en bankpasjes tevoorschijn. Dezelfde vrouw bleek ook eerder die dag op het NS station geprobeerd te hebben met een vals briefje van 50 euro.

Billenkijper op station

BEILEN - De politie van Beilen heeft zaterdagavond een 33 jarige man uit Groningen met een proces verbaal voor snelrecht naar huis gestuurd wegens het onzedelijk betasten van vrouwen. De man hield zich op het station van Beilen onledig met vrouwen in de billen knijpen. Drie vrouwen hebben aangifte gedaan.

Te vroeg vuurwerk

ASSEN - Een 15 jarige jongen uit Assen kreeg zaterdagavond een z.g. HALT verbaal nadat hij op de vaart Zuidzijde door de politie was betrapt met vuurwerk. De politie nam negen kanonslagen in beslag. Zijn ouders zijn door de politie geïnformeerd.

Politiemensen beledigd

ASSEN - De politie heeft zaterdagnacht in de Brinkstraat in Assen een 33 jarige inwoner van Assen aangehouden wegens belediging van de agenten. De man viel de agenten lastig en wilde zich, ook na dringende aansporing daartoe door de politie niet verwijderen. Daarbij schold hij de agenten uit voor hondenkoppen en kankerlijers. Met enige moeite en ondanks tegenwerking van omstanders lukte het de agenten de man in de politieauto te krijgen. De man is in de loop van zondag na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Nekletsel na verkeersongeval

VEENHUIZEN - Een 28 jarige automobiliste uit Assen is zaterdagmiddag met hoofd- en nekletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen nadat ze op de kruising Generaal van de Boschweg - Haulerweg in Veenhuizen met haar auto van de weg was geraakt. De vrouw verloor de controle over haar auto toen ze met het linker voorwiel in de berm kwam en haar auto over de kop sloeg.

Alcohol en verkeer

VALTHERMOND - De politie heeft zaterdagmiddag een bloedproef gevorderd van een 30 jarige automobilist uit Nieuw Weerdinge. De man verloor na een inhaalmanoeuvre op de Drentse Mondenweg in Valtermond de controle over zijn auto en belandde in de sloot. De man liep een hoofdwond op die in het ziekenhuis is behandeld. Omdat de politie alcohol rook is van hem een bloedproef genomen.

HOOGEVEEN - Een 27 jarige bromfietser uit Hoogeveen is zaterdagnacht op de Mr. Cramerweg met maar liefst 2,2 promille alcohol in zijn bloed met zijn bromscooter achter op een afremmende personenauto gereden. De man liep wonder boven wonder geen noemenswaardig letsel op. Hij is met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

Betrapt bij diefstal

EMMEN - De politie heeft zondagmorgen bij een bedrijf aan de Pioniersweg in Emmen twee inwoners van Tweede Valthermond aangehouden wegens poging tot diefstal van een stalen opbergrek. Het tweetal van 38 en 35 jaar was op heterdaad betrapt door een beveiligingsbeambte. De Valthermonders zijn met een proces verbaal voor snelrecht naar huis gestuurd.

Winkeldief gepakt

ASSEN - Beveiligingsmedewerkers van een grootwinkelbedrijf aan het Mercuriusplein in Assen hebben zaterdagmiddag op aanwijzing van een oplettende klant een 32 jarige inwoner van Assen aangehouden. De man had 10 DVD's bij zich. Omdat het niet de eerste keer was dat de man wegens winkeldiefstal was aangehouden zat een transactie er niet in en moet de man zich voor de rechter verantwoorden.

Bon voor baldadigheid

ASSEN - Het liep zondagmorgen al tegen zessen toen de politie na een melding van een beveiligingsbedrijf drie inwoners van Assen in de kraag vatte wegens baldadigheid. Het drietal in de leeftijd van 18 tot 21 jaar zou in de Kerkstraat in Assen onder meer verantwoordelijk zijn voor het omver schoppen van een paar plantenbakken. Ze kondigden aan tegen de bekeuring in beroep te gaan.

CAI kast vernield met vuurwerk

ASSEN - Een omwonende van de Jan Palachweg in Assen heeft zaterdagnacht een 15 jarige jongen uit Assen aangehouden en overgedragen aan de politie. De jongen heeft bekend dat hij samen met drie kameraden uit Assen en Rolde verantwoordelijk is voor het met vuurwerk vernielen van een verdeelkast van het centraal antenne systeem aan de Jan Palachweg in de Asser wijk Marsdijk. Nadat ze op hun mobiele telefoon waren gebeld meldden de drie kameraden zich ook aan het bureau. Ze hebben de vernieling bekend en zijn naar huis gestuurd met een proces verbaal voor openlijke geweldpleging.

Bert Visser 0651 - 611629

Collega Ernest Zinsmeijer neemt maandagmorgen 29 december de perspiketdienst van mij over.