Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (27-28/12)

Breda, zondag 28 december 2003

Verdachte schietpartij aangehouden

ZUNDERT Een arrestatieteam heeft vrijdag 26 december aan het begin van de avond een 42-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 30-jarige man uit Zundert in zijn arm te hebben geschoten. Het schietincident vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag. De politie heeft verschillende mensen gehoord in het onderzoek. Twee 43-jarige vrouwen die vrijdag al eerder werden aangehouden zijn inmiddels vrijgelaten.

Rustige nacht Tweede Kerstdag in Bredase binnenstad

BREDA In de nacht van 26 op 27 december was het druk in de binnenstad maar bleef het over het algemeen rustig. Alleen rond sluitingstijd waren er een paar kleine opstootjes in de Reigerstraat die door een snelle tussenkomst van de politie konden worden gesust.

Op de Tolbrugstraat hield de politie rond 04.00 uur een 20-jarige man uit Etten Leur staande nadat zij hem een fiets hadden zien weggooien. De man had zo veel gedronken dat hij niet meer aanspreekbaar was. De politie heeft hem aangehouden en de rest van de nacht ingesloten om te ontnuchteren. De man is zaterdagochtend naar huis gestuurd met een bekeuring voor baldadigheid.

De politie schreef 17 bekeuringen uit voor verkeerd parkeren en gaf aan vijf wildplassers een bekeuring.

Politie houdt man aan voor bedreiging en vernieling

BREDA De politie heeft vrijdagmiddag een 38-jarige man uit Engeland aangehouden voor bedreiging van een 18-jarige jongeman en vernieling van diens scooterhelm. De twee zouden onenigheid hebben gehad over het niet betalen van een beloning.

De 18-jarige scooterrijder had de Engelsman, die slecht ter been was, willen helpen door hem een lift te geven naar het station. De jongeman zou hiervoor als beloning 20 euro krijgen. Bij het station aangekomen ontstond een woordenwisseling over het niet nakomen van deze belofte. De man pakte het slachtoffer vast en zou hem met de dood hebben bedreigd. Het slachtoffer wist zich los te maken en is weggerend. Daarop greep de verdachte de scooterhelm en heeft deze verschillende malen naar het slachtoffer toegegooid. De helm raakte hierdoor beschadigd. De politie was snel na de melding ter plaatse en kon na een onderzoek in de omgeving de betreffende man aanhouden op de Vinkstraat. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Politie onderzoekt woninginbraken

BREDA Op Tweede kerstdag werd ingebroken in een woning aan de Putterstraat. Men is aan de achterzijde van de woning binnengekomen door een raam open te breken. De gehele woning werd doorzocht. Er worden een kleurentelevisie en een videorecorder vermist. De politie heeft een sporenonderzoek uitgevoerd.

Ook in een woning aan de Van Voorst tot Voorst straat werd op 26 december ingebroken. Men heeft aan de achterzijde van de woning de keukendeur opengebroken. De gehele woning is doorzocht. Er werden voornamelijk sieraden uit de woning weggenomen. Ook hier heeft de technische recherche een onderzoek gedaan naar de sporen.

Op Eerste Kerstdag werd bij een woning aan het Omegaplein ingebroken. Men heeft aan de voorzijde van de woning een raam geopend. De gehele woning is doorzocht. Er worden een juwelenkistje en een portemonnee vermist uit de woning. Ook hier heeft de technische recherche een onderzoek gedaan naar de sporen die de dader(s) achterliet(en).

Bron: Manon Erkens-Brouwers