Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (27-28/12)

Oosterhout, zondag 28 december 2003

Politie houdt man aan na huiselijk geweld
ANDEL: Op zaterdag 27 december omstreeks 01.40 uur hield de politie een 42-jarige man uit Gorinchem aan op de Kennedylaan. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn ex-vriendin en vernieling van een ruit. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij de volgende ochtend in vrijheid gesteld.

Dronken bestuurder opgepakt
WIJK EN AALBURG: De politie sprak op zaterdag 27 december omstreeks 02.00 uur op de Polstraat een 28-jarige man uit Wijk en Aalburg aan omdat hij ten onrechte mistlampen aan had. Hierbij bleek dat de man alcohol had gebruikt. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 475 ug/l. De politie gaf de man een rijverbod van 4 uur en een bekeuring voor het ten onrechte voeren van mislampen.

Politie houdt dronken man aan
GIESSEN: Op zaterdag 27 december omstreeks 18.00 uur controleerde de politie een 66-jarige man uit Uitwijk op de Parallelweg op het gebruik van alcohol. De ademanalyse gaf een uitslag van 370 ug/l. De politie heeft de man een rijverbod van 3 uur gegeven en een bekeuring 190 euro.

Man opgepakt na mishandeling
RIJEN: De politie hield zaterdagmiddag 27 december een 24-jarige inwoner van Rijen aan op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin. Dit vond eerder op de middag plaats in Dongen. De man zou haar hebben geschopt, geslagen en haar keel hebben dichtgeknepen. In de woning is ook een aantal goederen vernield. De politie heeft de man na verhoor in vrijheid gesteld en maakt proces-verbaal op.

Politie houdt vuurwerkcontrole
GILZE: Op zondag 21 en zaterdag 27 december hield de politie in een vuurwerkcontrole.
In totaal zijn op beide dagen 189 voertuigen gecontroleerd op de aanwezigheid van vuurwerk. De politie nam in totaal 336 kilogram vuurwerk in beslag en maakt proces-verbaal op tegen 32 betrokkenen. Ook werden drie minderjarigen staande gehouden, die in het bezit waren van vuurwerk. Zij worden verwezen naar bureau HALT voor een taakstraf.

Politie onderzoekt mishandeling
GILZE: De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling. Op zondag 28 december omstreeks 02.00 uur werden bewoners van Molenstraat wakker van rumoer. Buiten zagen ze dat er bij de buren circa zes jongeren op het erf staan. Als de 53-jarige man vraagt wat er aan de hand is, bellen de jongeren bij hem aan. Vervolgens ontstaat er een vechtpartij, waarbij ook de 23-jarige zoon betrokken raakt als hij naar buiten komt om zijn vader te helpen. De vader en zoon hebben aangifte gedaan van mishandeling. Het letsel bestaat uit schaafwonden en mogelijk een gekneusde duim. De politie onderzoekt de zaak.

Snelheidsovertreder opgepakt
RIJEN: Op zondag 28 december omstreeks 12.00 uur bekeurde de politie een 51 jarige inwoner van Molenschot voor het overschrijden van de snelheid. Bij verdere controle bleek dat hij nog 3 boetes open had staan voor een bedrag van 331,88 euro.

Voertuig tegen gevel
RIJEN: De politie kreeg zaterdagochtend 27 december melding van een ongeval. Omstreeks 04.00 uur s nachts werd een bewoner van de Karel Doormanstraat wakker van een klap. De man noteerde het kenteken van de wegrijdende auto. De politie trof de auto in de loop van de morgen aan in de Julianastraat. De politie maakt proces verbaal op tegen de 21-jarige bestuurder uit Tilburg voor het verlaten plaats ongeval.

Diefstal van twee bromfietsen
DONGEN: In de nacht van 26 op 27 december werden in de Reggestraat twee bromfietsen gestolen. Het gaat om een zilverkleurige Yamaha (bouwjaar 2000), model Erox, met verzekeringsnummer DFH694 en een rode Peugeot, type Viva City (bouwjaar 2003) met verzekeringsnummer ZPS367. Beide bromfietsen stonden afgesloten. De politie heeft de voertuigen landelijk als gestolen gesignaleerd.

Politie houdt man aan voor mishandeling en belediging KAATSHEUVEL: Op zaterdag 27 december om 19.45 uur hield de politie een 19-jarige inwoner van Opheusden aan op verdenking van mishandeling en belediging. De man maakte in attractiepark de Efteling diverse keren de Hitlergroet en sloeg een 21-jarige man uit Utrecht in zijn gezicht. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Politie neemt honkbalknuppel in beslag
RAAMSDONKSVEER: Op zaterdag 27 december omstreeks 04.30 uur trof de politie tijdens een controle op de Vijfhoevenlaan in een auto een honkbalknuppel aan. De 34-jarige bestuurder uit Lelystad verklaarde dat de knuppel werd gebruikt voor honkbalwedstrijden. Omdat het echter verboden is om een dergelijke knuppel zonder reden in de auto te hebben, nam de politie de knuppel in beslag.

Onderzoek naar inbraak sportkantine
WAALWIJK: In de nacht van 27 op 28 december is ingebroken in het clubhuis van een sportvereniging aan de Coubertinlaan. De dader(s) vernielden een ruit van de toegangsdeur. Binnen werd audioapparatuur vernield en is het koffiezetapparaat weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen en een sporenonderzoek uitgevoerd.

Politie onderzoekt beroving
OOSTERHOUT: De politie onderzoekt een beroving die plaatsvond in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 december omstreeks 02.30 uur. Een 34-jarige man uit Oosterhout werd in het Slotpark onder bedreiging van een mes door 2 mannen en 2 vrouwen beroofd van zijn portemonnee en mobiele telefoon. Het slachtoffer kreeg ook enkele klappen op zijn hoofd. Een vriend die hem te hulp schoot, raakte gewond aan zijn hand en is daarvoor behandeld in het Amphiaziekenhuis in Oosterhout.

Computers gestolen
OOSTERHOUT: Op zaterdag 27 december 2003 omstreeks 19.30 uur werd er ingebroken in een bedrijf aan het Paterserf. De daders hebben de toegangsdeur opengebroken en binnen enkele computers losgekoppeld en meegenomen. De politie heeft een sporenonderzoek uitgevoerd.

Politie houdt daders vernieling aan
OOSTERHOUT: Op zaterdag 27 december omstreeks 23.45 uur hield de politie op de Burgemeester Materlaan vier personen in een taxi aan. Zij worden ervan verdacht dat ze omstreeks 23.30 uur een ruit hebben ingegooid bij een woning aan de van Boischotlaan. Verder zouden ze tegen de voordeur hebben geschopt. Vervolgens gingen ze er met een taxi vandoor. De verdachten zijn: een 44-jarige man zonder vaste woon of verblijf plaats, een 19-jarige man uit Udenhout, een 19-jarige vrouw uit Breda en een 53-jarige man uit Breda. De aanleiding ligt in de relationele sfeer. De verdachten zijn zondagmiddag na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Ruit politiebureau vernield door ongeduldige man
OOSTERHOUT: Op zaterdag 27 december hield de politie in het politiebureau een 28-jarige inwoner van Oosterhout aan nadat hij kort te voren een ruit van het politiebureau had vernield. De man vertelde tijdens zijn verhoor dat hij naar zijn mening te lang op de politie had moeten wachten en daarom de ruit had ingetrapt. Na verhoor is de man voorzien van een proces-verbaal heengezonden. De schade aan het politiebureau zal op deze dader worden verhaald.

Politie onderzoekt overval op cafetaria
OOSTERHOUT: Zaterdag 27 december is een cafetaria aan de Van Polanenstraat omstreeks 21.50 uur overvallen. Een man met muts en sjaal kwam de cafetaria binnen en eiste onder bedreiging van een wapen geld van de twee medewerkers. De man heeft de zaak zonder buit verlaten. Op het moment van de overval waren er geen klanten in de zaak. De politie heeft een buurtonderzoek en een sporenonderzoek gehouden.

Bron: Connie Polak