Politie Zaanstreek-waterland


22:48 26-DEC-03
LOC: MONNICKENDAM, KLOOSTERDIJK

Flinke buit na inbraak woning

Bij een inbraak in een woning werden onder andere een DVD home cinema systeem, een fotocamera, randapparatuur voor een computer, diverse afstandsbedieningen en een mobiele telefoon gestolen. De inbraak werd gepleegd tussen vier uur 's middags en half elf 's avonds. Men kwam de woning binnen door een straatklinker door een thermopane ruit te gooien. Daardoor werden tevens diverse goederen in de woning beschadigd.

02:35 27-DEC-03
LOC: PURMEREND, WOLTHUISSINGEL

Autovernielers mishandelen eigenaar

Een 16, een 17 en een 18-jarige jongen, allen uit Purmerend, mishandelden de eigenaar van een auto, nadat zij over diens auto hadden gelopen. Het 30-jarige slachtoffer uit Purmerend had het groepje over hun gedrag aangesproken, waarna hij door de oudste tegen de grond werd geschopt. De andere twee hebben de man daarna nog een aantal keren met hun vuisten in zijn gezicht geslagen. De 18-jarige werd even later door de politie aan de hand van het opgegeven signalement aangehouden. De twee andere verdachten werden een dag later in hun woningen aangehouden. Zij hebben elk hun aandeel bekend. De auto van de Purmerender liep deuk- en lakschade op, waarvoor de verdachten aansprakelijk worden gesteld. Behalve over deze auto hebben de 17 en 18-jarige verdachten over nog vier andere auto's heengelopen.

03:25 27-DEC-03
LOC: WORMERVEER, PLEIN 13

Inbrekers aangehouden

Twee 21-jarige mannen uit Haarlem en Purmerend werden door de politie aangehouden wegens een inbraak in een bedrijf. De mannen trokken de aandacht van een surveillance-eenheid, omdat zij zich achter een auto verstopten. Dat bleek hun eigen auto te zijn, waarin de agenten een computer aantroffen. De mannen konden geen duidelijke verklaring afleggen over de herkomst daarvan, waarna zij werden aangehouden. Spoedig daarna bekenden zij de inbraak in een bedrijf. Later werden in de onmiddellijke omgeving van de plaats van aanhouding nog vier computers en toetsenborden afkomstig uit het bedrijf aangetroffen. Eén van de daders had eerder dit jaar zelf vanuit zijn werk de computers bij het bedrijf geïnstalleerd. Hij heeft daarbij vermoedelijk ook ontdekt, hoe hij bij het bedrijf kon inbreken zonder het alarm te activeren. De verdachten werden in verzekering gesteld.

09:23 27-DEC-03
LOC: PURMEREND, DIJKSCAMPENLAAN EN BOVENLANDSESTRAAT

Spiegels van 11 auto's vernield

In de afgelopen nacht werden van acht auto's in de Dijkscampenlaan en drie in de Bovenlandsestraat de spiegels vernield. In een aantal gevallen werden de spiegels volledig van de auto's afgetrapt. In de overige gevallen ontstond schade aan de spiegels. De daders zijn nog onbekend. De eigenaren van de voertuigen worden dringend verzocht aangifte van deze vernieling te komen doen.

14:28 27-DEC-03
LOC: ZAANDAM, PENNINGWEG

Autoaccessoires gestolen bij inbraak

Bij een inbouwstation voor auto's werd tussen zes en acht uur in de vroege ochtend een flinke partij onder andere autoradio's, beeldschermen en carkits gestolen. Men kwam het bedrijf binnen door een ruit in de voordeur te vernielen en vervolgens een binnendeur op de eerste verdieping open te breken. Ook werden vitrines opengebroken. Men nam alleen de duurdere apparatuur weg. In totaal werd voor een waarde van ruim E 3500 weggenomen.

EINDE


---- --