Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


28 december 2003


Elspeet - Woninginbraak


Op 2e kerstdag, werd aan het einde van de middag ingebroken in een woning aan de Vierhouterweg in Elspeet. Er werd een schuifraam opengeschoven en uit de woning werd een geldbedrag gestolen.


Emst - Woninginbreker en partner ingerekend


De politie heeft op de 2e kerstdag aan het begin van de avond een 38 jarige man uit Deventer opgepakt nadat hij kort daarvoor bij een woning aan de Eperweg in Emst was gesignaleerd. Van de woning werd een ruit vernield en het tv-toestel dat uit de woning was gehaald lag vlak in de buurt van de woning, verscholen tegen een heg. De man werd kort na de melding aangetroffen in een personenauto in de buurt van de bewuste woning. De auto werd bestuurd door een 29 jarige vrouw uit Hoenderloo. Beiden werden voor nader onderzoek ingesloten.


Epe - woninginbraak


Op 2e kerstdag werd aan het eind van de middag of in de avonduren een inbraak gepleegd in een woning aan de Lariksweg. Er werd en raam geforceerd en uit de woning verdwenen computers, randapparatuur, camera's en een complete kluis.


Ermelo - surfer in nood bij strand Horst


Een kite-surfer uit Halle kwam op 2e kerstdag in het water bij strand Horst in de problemen. De lijnen van zijn surfcombinatie raakten in elkaar. De jongeman had al een lang in het water liggen martelen waardoor onderkoeling dreigde. De bemanning van een zeilboot merkte hem op en sleepte hem naar ondiep water, waarna hij met hulp van andere surfers op het droge werd geholpen. De brandweer rukte uit maar hoefde niet in actie te komen. De surfer bleek nog fit genoeg en hoefde geen medische verzorging.
(PS :

Politie Noord- en Oost Gelderland