Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


28 december 2003


Vandalen vernielen clubhuis


In de nacht van 1e op 2e kerstdag is er ingebroken in het clubhuis van de hockeyclub AMHC in het Orderbos. Men is binnengekomen door via een raam naar binnen te klimmen. In het clubhuis werd een grote ravage aangericht. De stereoapparatuur werd weggenomen. Divers etenswaren werden op de vloer gegooid. Ook in de kantoorruimte werden vernielingen aangericht. De totale schadepost is nog niet vastgesteld. De politie is een onderzoek gestart.


Apeldoorn - drankrijder verlaat plaats ongeval


De politie heeft zondagnacht een 39 jarige man uit Apeldoorn aangehouden nadat hij rond 02.30 uur uur met zijn auto op het Kanaal Noord tegen een lantaarnpaal was gebotst. Na het ongeval verliet hij de plaats van het ongeval door bij een andere automobilist in te stappen en weg te rijden. Deze auto met de brokkenmaker als passagier werd door de politie opgespoord en op de Parelvissersstraat aangetroffen. De passagier werd als verdachte van de aanrijding aangehouden. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 1,2 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt een proces-verbaal op.


Klarenbeeek - gewond bij ongeval


Een 88 jarige vrouw uit Apeldoorn is zaterdagmorgen bij een verkeersongeval op de Woudweg in Klarenbeek gewond geraakt nadat de personenauto waarin zij als passagier zat, door nog onbekende oorzaak, van de weg raakte en tegen een rechts in de berm staande boom botste. De auto werd bestuurd door haar 89 jarige echtgenoot. De vrouw droeg geen gordel en kwam met haar hoofd tegen de voorruit en met haar been tegen het dashbord. Zij liep en gebroken been en enkele hoofdwonden op, waarna zij per ambulance naar het Lukasziekenhuis werd overgebracht.


Apeldoorn - door chocola van de weg


Een 21 jarige vrouw uit Apeldoorn raakte zaterdagavond gewond bij een ongeval op de Kayersdijk. Haar 20 jarige vriend, eveneens uit Apeldoorn, bestuurde een personenauto en wilde een chocolaatje van de vloer oprapen. Hierbij raakte hij van de weg en botste tegen een in de berm staande boom. De vrouw droeg geen gordel en kwam met haar hoofd tegen de voorruit. Zij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het Lukasziekenhuis.


Apeldoorn - ingesloten na brommen zonder helm


Een 20 jarige man uit Apeldoorn moet vanaf dit weekeinde verplicht 21 dagen brommen, nadat hij zaterdagmiddag door de politie werd betrapt bij het brommen zonder helm. Nadat de man was staande gehouden bleek dat hij nog 21 dagen hechtenis moest ondergaan voor eerdere gepleegde feiten. Hij werd direct ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op voor rijden zonder helm en rijden zonder bromfietscertificaat. De bromfiets die niet bleek te zijn voorzien van een duidelijk framenummer werd ingenomen en wordt nader op de herkomst onderzocht.



---- --