Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


28 december 2003


's Heerenberg - drie gewonden bij ongeval


Zaterdag, even na middernacht, raakten drie inzittenden van een personenauto gewond bij een ongeval nabij de rotonde van de Drieheuvelenweg, de Immenhorst en de Lengelseweg in 'Heerenberg.


De 71 jarige bestuurder van de auto, afkomstig uit 's Heerenberg kreeg vermoedelijk een black out en reed op de kruising rechtdoor in plaats van rechtsaf. En botste tegen een wegbewijzeringbord. Hij raakte gewond, evenals een 66 jarige vrouw en een 11 jarig meisje die bij hem als passagiers in de auto zaten. Alle drie werden voor nader onderzoek overgebracht naar het Slingelandziekenhuis.


Doetinchem - Autobestuurder onwel en overleden


Vrijdagmiddag rond 16.30 uur troffen surveillerende politiemensen een personenauto in een droge sloot langs de Varsseveldsestraatweg in Doetinchem. De 72 jarige bestuurder uit Doetinchem bleek onwel geworden te zijn. Hem werd direct eerste hulp verleend en kort daarop bleek reanimatie noodzakelijk. De arriverende ambulancemedewerkers namen vervolgens de beademing over, maar alle hulp mocht niet meer baten. De man overleed ter plaatse. De drie passagiers werden met medewerking van de brandweer uit de auto bevrijd. Een van hen, een 71 jarige vrouw uit Arnhem werd voor onderzoek en observatie overgebracht naar het Slingelandziekenhuis. Beide andere inzittenden kwamen met de schrik vrij.


Ulft - Boze cafébezoeker vernield ruit


Een 28 jarige man uit Gendringen zal de rekening gepresenteerd krijgen van een ruit die hij vrijdagavond vernielde van een café aan de F.B. Deurvorsterweg in Ulft. De man bezocht de horecazaak maar er ontstond onenigheid waardoor hij de zaak werd uitgezet. Buiten maakte hij zich boos dat hij de ruit met een vuistslag vernielde.


Winterswijk - Vijf discogangers ingerekend


Met de aanhouding van een 15 jarige passagier van een discobus kreeg de politie zaterdagnacht plotseling handen vol werk. De jonge knaap verstoorde de orde in de bus ter hoogte van de Jaspersweg in Winterswijk en wilde de bus niet verlaten. De politie hield de jongen aan waarop hij zich hevig verzette. Hij kreeg hulp van een viertal vrienden uit Winterswijk in de leeftijd van 16 en 17 jaar. Uiteindelijk lukte het de politie om alle vijf de discogangers aan te houden en voor nader onderzoek en verhoor in te sluiten.


Winterwijk - Slachtoffer ongeval Misterweg overleden


De 68 jarige vrouw uit Amsterdam die 1e kerstdag rond 14.15 uur bij een verkeersongeval op de Misterweg in Winterswijk gewond raakte is zaterdagmiddag in het Rijnstateziekenhuis in Arnhem aan haar verwondingen overleden. De vrouw reed met haar auto vanuit Aalten in de richting Winterswijk. In een flauwe bocht raakte ze door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een in de berm staande boom. De vrouw liep ernstig letstel op en de ambulancedienst kreeg ondersteuning van de traumaheli. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk en daarna naar het ziekenhuis in Arnhem (en niet naar het ziekenhuis in Enschedé zoals eerder abusievelijk werd gemeld).


Neede - brievenbus vernield


Op de Borculoseweg in Neede werd zaterdagavond een PTG-brievenbus, vermoedelijk door vuurwerk vernield.


Aalten - drankrijder betrapt bij alcoholcontrole


Een 43 jarige automobilist uit Doetinchem bleek zondagnacht bij een alcoholcontrole op de Varseveldsestraatweg in Aalten onder invloed van alcohol. Hij blies 1,0 prom,
In totaal liet de politie bij deze controle 94 bestuurders blazen.


Zieuwent - alcoholcontrole na concert Jovink en Normaal


Tijdens en na afloop van het concert van Jovink en Normaal in Zieuwent, heeft de politie zondagnacht bestuurders op alcoholgebruik gecontroleerd. Er werden steekproefsgewijs 60 bezoekers gecontroleerd. Geen van de bestuurders bleek te veel te hebben gedronken.



---- --