Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


28 december 2003


Zutphen - geweld in horecazaak


De politie heeft zaterdagnacht een 32 jarige man uit Warnsveld aangehouden op verdenking van mishandeling van een 21 jarige man uit Leiden. Het tweetal trof elkaar in de toiletruimte van een horecazaak in Zutphen, waarna de man uit leiden zonder aanwijsbare oorzaak een slag in zijn had gekregen. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis Spittaal behandeld. Tegen de 32 jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.


Twello - vrouw aangehouden na steekincident


Vrijdagavond tegen middernacht, heeft de politie in Twello een 42 jarige vrouw uit Utrecht aangehouden, nadat ze in de woning van haar ex-vriend deze bewoner tijdens een ruzie had met een vleesvork in zijn bovenbeen had gestoken. Het 38 jarige slechtoffer werd in het ziekenhuis behandeld en kon daarna naar huis. De vrouw werd voor nader onderzoek ingesloten.


Warnsveld / Vorden - losgeslagen paard ramt drie auto's


Een losgebroken paard is zaterdagmiddag op de Zutphenseweg in Vorden tegen drie tegemoetkomende auto's gebotst. De auto's raakten beschadigd en het dier liep verwondingen op aan beide achterbenen. De viervoeter brak los op een boerderij aan de Geessinkweg in Warnsveld en rende via de Zutphenseweg richting Vorden. Aan het begin van de bebouwde kom in Vorden slaagde een medewerker van de Wegenwacht er in, het dier te stoppen. De auto's werden bestuurd door een 54 jarige man uit Zutphen, een 60 jarige vrouw uit Harfsen en een 78 jarige man uit Eefde. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.


Wilp - woninginbraak


Vrijdagmiddag of begin van de vrijdagavond werd er ingebroken in een woning aan de Enkweg in Wilp. Er werd geld, een fototoestel en een paar kledingstukken ontvreemd. Men kwam binnen door een ruit te vernielen.


Zutphen - Ruitengooier aangehouden


De politie heeft zaterdagavond een 33 jarige man uit Zutphen ingerekend nadat hij in de Rosmolensteeg werd betrapt bij het ingooien van een ruit van een winkelpand. Kort daarvoor had hij een ruit van een ander winkelpand in dezelfde steeg ingegooid, waarvoor de politiemensen waren gewaarschuwd. Naast de twee ruiten op deze zaterdagavond, bekende de man eerder deze maand, op 17 en 20 december in de Rosmolensteeg een winkelruit te hebben vernield. Hij verklaarde uit persoonlijke frustraties te hebben gehandeld en het bovendien leuk vond om te doen.
Naast een proces-verbaal zal de man de rekeningen gepresenteerd krijgen.


Lochem tweetal brievenbussen opgeblazen


In Lochem zijn tijdens de kerstdagen twee PTG-brievenbussen door vuurwerk vernield. De bus aan de Enkweg en de Torenmolenlaan werden vernield. Een aantal poststukken werden beschadigd.


Zutphen - Politie stuit op fel verzet 17 jarigen


De politie heeft zaterdagavond tegen middernacht in een pand aan de Mozartstraat in Zutphen drie 17 jarige jongeren met veel moeite kunnen aanhouden.
De politie bezocht de woning omdat er aanwijzingen waren dat zich daar een 17 jarig meisje bevond dat zonder toestemming uit een instelling was weggelopen. In de woning werd het meisje aangetroffen en aangehouden. Zij verzette zich en bespuugde (beledigde) een politieman. Een 17 jarige jongen uit Leeuwarden die in dezelfde woning aanwezig was, stond in het Nederlandse politieregister gesignaleerd en diende bij aantreffen te worden aangehouden. Hij was na verlof niet teruggekeerd naar zijn detentieverblijf. Ook hij werd aangehouden. Hij verzette zich vervolgens heftig bij zijn aanhouding en transport en bracht en passant de Hitlergroet. Een 17 jarig meisje uit Deventer dat zich ook in de woning bevond, bemoeide zich met de aanhoudingen en beledigde de politiemensen. Hierop werd ook zij ingerekend. De politie maakt proces-verbaal op.



---- --