Ingezonden persbericht

Verhalen vertellen bij 'hoog water' in kasteel radboud

MEDEMBLIK, 20031208 -- Op zondag 28 december wordt voor de tweede maal een Radboud Vertelconcert voor kinderen georganiseerd. Historisch dansensemble Triomphe et Enchantement en Ensemble Corona brengen muzikaal entertainment waarbij de kinderen flink aan het werk worden gezet.


Hoog Water!
In het jaar 1585 wordt het natte land aan de zee geteisterd door slagregens en overstromingen. Als de dijken doorbreken vluchten de mensen naar het hoger gelegen kasteel. Daar zitten ze veilig bij elkaar. Nu maar wachten tot het ophoudt met regenen en het water weer zakt. Om de tijd te doden verzinnen de monnik, de zeeman, de molenaar en de jonkvrouw allemaal iets om het gezelschap te vermaken. Iedereen kent wel een lied dat mooi is om naar te luisteren of leuk is om mee te zingen óf om bij te dansen.

Het programma 'Hoog Water' is een unieke combinatie van leerzaam vermaak, verdraaid goeie muziek en leuke 'meedoe'- dansen. Het wordt zo leuk dat je bijna zou willen dat dat water maar bleef staan!

Het optreden in de Ridderzaal van kasteel Radboud begint om 11.30 uur. De kassa gaat om 11.00 uur open. Entree: kinderen tot twaalf jaar ¤ 3,50, volwassenen ¤ 7,00 en CJP/ 65+ pas ¤ 6,00. Wij raden u aan om kaarten tijdig te reserveren. U kunt dit doen tot en met dinsdag 23 december via www.hollandsch-fortuyn.nl of via telefoonnummer 0229-299799.




Ingezonden persbericht