Rijn&Venen, 09.30 uur

Utrecht 29-12-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Veel te snel
MIJDRECHT- Op zondagavond kreeg een bromfietsbestuurder een forse bekeuring omdat zijn bromfiets een te groot vermogen had. Omstreeks 22.00 uur zagen agenten een 17-jarige bromfietser uit Mijdrecht met hoge snelheid over de Ossewaarde rijden. De jongen kreeg een stopteken en zijn bromfiets werd gecontroleerd. Op het bureau bleek de bromfiets 71 kilometer per uur te kunnen rijden. De jongen kreeg hiervoor een bekeuring van 115 euro.
Een aantal uren later werd een 16-jarige jongen uit Mijdrecht gecontroleerd op de Anselmusstraat. Op het bureau bleek dat zijn bromfiets 61 kilometer per uur kon rijden. Hij kreeg hiervoor een boete van 40 euro.

Rijden onder invloed
WOERDEN- Op maandagochtend werden twee automobilisten aangehouden omdat ze teveel hadden gedronken. Omstreeks 00.50 uur werd een 46-jarige man uit Woerden gecontroleerd op de Wulverhorstbaan. De man blies op het bureau 405 ug/l op het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

HARMELEN- Op maandagochtend reed een automobilist tegen een huis aan. Omstreeks 02.10 uur verloor de 29-jarige man uit Harmelen op de Dorpsstraat de macht over het stuur en botste tegen een huis aan. Door deze aanrijding ontstond forse schade aan het woonhuis. De politie werd gewaarschuwd en sprak de 29-jarige man aan. Hij was onvast ter been en onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en op het bureau blies hij 985 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Niemand raakte bij deze aanrijding gewond.