Politie Zuid-Holland-Zuid

26/12 Kerstoverzicht Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

29-12-2003 - Persberichten District II

INBRAKEN
SLIEDRECHT- In een bedrijf aan de Blankenstraat is kerstavond ingebroken. De dader(s) hadden eerst getracht de toegangsdeur aan de voorzijde van het pand open te breken, wat niet lukte. Daarna probeerden ze aan de zijkant van het pand een raam open te breken, wat eveneens niet lukte. De derde poging was echter wel succesvol. Er werd een heel raam ingetrapt. Ook in het pand werd nog een deur ingetrapt en werden verschillende bureaus en kasten opengebroken. De daders zijn vertrokken met vijf computers, twee flatscreenmonitoren en een laptop. SLIEDRECHT- Op eerste Kerstdag is ingebroken in een bedrijf aan de Lelystraat. De inbreker(s) kwamen binnen door met een schroevendraaier een uitzetraam open te breken. De buit bestond uit twee computers.

RIJDEN ONDER INVLOED
ALBLASSERDAM- Een 53-jarige man uit Alblasserdam is op kerstavond aangehouden op de Nedersassen. Hij had teveel gedronken en kreeg een rijverbod van vier uur en een boete van 390 euro. PAPENDRECHT- Op 25 december is een 25-jarige man uit Papendrecht aangehouden op de Burgemeester Keijzerweg wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en hij wordt gedagvaard. MEERKERK- Op de A27 is op 25 december een 28-jarige man uit Etten-Leur aangehouden wegens drankmisbruik. Hij had zoveel gedronken dat zijn rijbewijs is ingevorderd.

BROMFIETSER GEWOND
NIEUWLAND- Op Kerstavond is een 17-jarige jongen uit Gorinchem gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij verleende op het kruispunt Lange Schenkel/Dorpsplein geen voorrang aan een 30-jarige automobilist uit Meerkerk. De jongen is met een gebroken enkel naar het ziekenhuis gebracht.