Gemeente Eijsden

Inspraak op 7 januari in Riemst
Plan voor verlenging hoofdbaan luchthaven Bierset

Half december 2003 namen burgemeester en wethouders via de gemeente Riemst kennis van het feit dat er een milieueffectrapport is opgesteld over de verlenging van de hoofdbaan van de luchthaven van Bierset nabij Luik. Een officiële kennisgeving werd van de Belgische overheid echter nooit ontvangen.

Men is van plan de hoofdbaan van de luchthaven in noordoostelijke richting met 413 meter te verlengen. Het college vreest dat realisering van deze plannen leidt tot een toename van hinder boven Eijsdens grondgebied, met name tijdens de nachtelijke uren. Een verlenging van de baan houdt namelijk in dat in principe zwaardere vliegtuigen gebruik kunnen maken van de luchthaven. Tegelijkertijd zullen deze zwaardere vliegtuigen hun aanvliegbeweging eerder moeten inzetten. Hoewel de periode om bezwaren in te dienen erg kort was (uiterlijk 23 december 2003) hebben wij op 22 december een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente Grâce Hollogne in België.

De gemeente Riemst blijkt verder een informatieavond georganiseerd te hebben en wel op woensdag 7 januari 2004, om 20.00 uur in zaal 't Paenhuys in Riemst.

Op de webside van de gemeente Riemst vindt u meer informatie over het bezwaarschrift dat die gemeente inmiddels heeft ingediend. Om bij het bezwaarschrift te komen klikt U op "informatie" en vervolgens op "bezwaarschrift.