Politie Flevoland

Vervolgbericht gaslek Binnendijk

Lelystad 29-12-2003 - De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het gaslek en de daaropvolgende explosie in een woning aan de Binnendijk op 25 december jl.

Gebleken is, dat de 41-jarige bewoonster haar gasfornuis had willen loskoppelen om te verkopen. Omdat dit niet lukte sneed zij eerst de gasslang door en, omdat er gas uit de slang begon te stromen, rukte zij de koppeling uit de muur. Hierdoor bleef het gas echter onbelemmerd de woning binnen stromen.

Vervolgens is de bewoonster in verwarde toestand gaan wandelen en heeft bij een woning aan de Schoener aangebeld. De bewoonster van deze woning heeft op het verwarde verhaal van de 41-jarige bewoonster alarm geslagen.

De explosie in de woning is waarschijnlijk ontstaan door de combinatie van de zeer explosieve gasmengsel en een aanslaande verwarmingsketel.

Een brandweerman en een medewerker van de Woiningbouwvereniging liggen nog in het Groninger ziekenhuis met ernstige brandwonden aan hoofd en handen. Een tweede brandweerman is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

De 41-jarige vrouw is nog steeds ingesloten. Zij wordt dinsdag voorgeleid bij de rechtercommissaris.

Zie ook het vorige bericht.