Ingezonden persbericht

VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 29 december 2003

Sterke Prins Hendrik-ploeg naar Sylvestercross in Soest

Op Oudjaarsdag 31 december neemt een sterk team van Prins Hendrik deel aan de 23e Hydron Sylvestercross in Soest. In deze 2e wedstrijd van het nationale KNAU-Crosscircuit zal Stefan Beumer uit 's-Hertogenbosch weer aan de start verschijnen van de korte cross. In het circuit bezet hij met zijn afgetekende winst bij de Warandeloop in Tilburg, eind november, de eerste plaats. Trainingsgenoot Ruben Scheurwater uit Zeeland (NBr) start ook op deze 3200 meter-lange cross. Bij de Prominentenloop over 10400 meter staat Stan Rijken uit Den Dungen op de startlijst; Miranda Boonstra uit Nijmegen loopt de 6000 meter lange cross bij de Prominentenloop vrouwen.

Noël Keijsers, Rob Bravenboer, Raymon van de Berg, Tonnie Dirks, en Rudy van den Oetelaar zullen bij de B-loop aan de start verschijnen; een 8 kilometer lange cross door de Lange Duinen. Tim van de Berg is ingeschreven voor de AKZO Nobel Juniorencross.
* Brabants Dagblad Kangoeroeloop met meer dan 2400 deelnemers
De 32e editie van de Brabants Dagblad Kangoeroeloop heeft Tweede Kerstdag meer dan 2400 deelnemers getrokken. Vanaf Sportpark De Koepel vertrok vrijdagmiddag een bonte stoet hardlopers, trimmers en wandelaars voor verschillende afstanden door de Vughtse Heide en de bossen rondom Cromvoirt en het Drongels Kanaal. Door het relatief zachte weer mocht de organisatie meer deelnemers verwelkomen dan de afgelopen jaren het geval was.
* Prins Hendrik-atleet Michiel Otten heeft zondag 28 december de De Meeuw Auwjaorscross gewonnen. De Tilburgse hardloper kwam op de 9941 meter lange cross binnen na 32 minuten en 52 seconden, waarmee hij een voorsprong van 9 seconden had op Ad de Bruijn jr. Bij de dames won clubgenote Inge Nijhoving uit Esbeek de loop over 5607 meter, maar ze diende de sterke veterane Conny van den Ouweland (20.27 min) voor te laten gaan met 17 seconden. Ester Schrijvers (juniore A) finishte in dit veld als 7e met een tijd van 22 minuten en 22 seconden.

EINDE BERICHT