Politie Hollands Midden
Datum: 31 december 2003

(


Politie onderzoekt woninginbraken (3) Katwijk

De politie is een onderzoek begonnen naar drie woninginbraken. In de middag of avond van dinsdag 30 december werd ingebroken in woningen aan de Vloedstroom, de Admiraal de Ruijterlaan, en de Boerslaan. In alle gevallen ging het om vrijstaande of hoekwoningen waarvan ramen of deuren werden opengebroken. Uit de woningen werd ondermeer geld, werden sieraden en een audioset gestolen.


Politie betrapt brandstichter container Leiden

De politie hield op dinsdag 30 december rond 21.45 uur op de Atjehstraat een 19-jarige man uit Leiden aan. Agenten van de bikers-patrol zagen dat de man een container nabij de kruising Atjehstraat met de Bilitonstraat in de brand probeerde te steken. Er volgde een snelle aanhoudingsactie op de fiets. De verdachte werd voor de nacht ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op voor openlijk geweld tegen goederen en brandstichting. Andere jongeren die bij de containerbrand aan de Bilitonstraat of die op de kruising Timorstraat met de Atjehstraat betrokken waren, wisten uit de handen van de agenten te blijven.

(Poging) diefstal uit woning Gouda
In een woning aan de Cappenersteeg is vannacht, woensdag 31december, geprobeerd in te breken. De bewoner werd even na 02.30 uur wakker van een knal. Toen hij poolshoogte ging nemen zag hij dat een ruit van de voordeur was vernield. Uit de woning wordt vooralsnog niets gemist. Een bewoonster van een woning aan de Bosweg zag op dinsdag 30 december omstreeks 21.30 uur een onbekende man in haar woonkamer staan. De bewoonster was in een andere kamer en vermoedde dat haar echtgenoot de woning binnenkwam toen zij de voordeur hoorde opengaan. De vrouw ging na enkele minuten toch maar kijken in de woonkamer waar ze de man zag staan. Bij het aanspreken van de man ging deze er direct vandoor. De man was vermoedelijk door middel van het 'hengelen' van de deur binnengekomen. Het is nog niet duidelijk of er iets is weggenomen.

Verdachte van verkrachting aangehouden Schoonhoven
De politie heeft op zondag 29 december in de middag een 38-jarige Schoonhovenaar aangehouden op verdenking van verkrachting van een 18-jarige plaatsgenote. De vrouw had de man in de avond van zaterdag 28 en de nacht van 29 december ontmoet in een gelegenheid in hun woonplaats. Het gesprek werd later buiten voortgezet waarna de vrouw bij de man in de auto stapte. De man stelde voor een stuk te rijden. De man stopte vervolgens op een parkeerplaats in Lopik waar hij agressief werd en de vrouw bedreigde en verkrachtte. De politie hield de verdachte dezelfde dag nog aan. De verdachte wordt vandaag, woensdag 31 december, voorgeleid bij justitie.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --


Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Dienst Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326

Afkomstig van: Gertie van der Vlugt
Datum: 31 december 2003

(


Aan de redactie:

Uitnodiging !


Korpschef Politie Hollands Midden houdt nieuwjaarstoespraak

Op maandag 5 januari 2004 houdt de korpschef van Politie Hollands Midden, de hoofdcommissaris mr. M.A. Straver zijn nieuwjaarstoespraak.
De pers is daarbij van harte welkom.

De nieuwjaarstoespraak begint om 14.00 uur in De Herberg van het themapark Archeon, Archeonlaan 1 in Alphen aan den Rijn.

De nieuwjaarstoespraak is onderdeel van een nieuwjaarsbijeenkomst voor het gehele korps. Het einde van de toespraak wordt verwacht rond 14.45 uur. Vanaf dat moment vragen wij u vriendelijk De Herberg weer te verlaten. Medewerkers van het bureau communicatie ontvangen en begeleiden u. Na afloop van de toespraak ontvangt u de op schrift gestelde toespraak.

Voor de goede orde vragen wij u om u uiterlijk maandag 5 januari 2004 voor 11.00 uur bij het bureau communicatie van Politie Hollands Midden aan te melden. Chris van Egmond/Gertie van der Vlugt, telefoon 071-5459800, e-mail: gertie.van.der.vlugt@hollands-midden.politie.nl of chris.van.egmond@hollands-midden.politie.nl of per fax. 071-5459326.

Een persbericht over de nieuwjaarstoespraak zal op de avond van maandag 5 januari 2004 door het bureau communicatie verstuurd worden. Alleen op aanvraag zal dan ook de op schrift gestelde toespraak aan u toegestuurd worden.

Voor eventuele vragen over dit persbericht kunt u bellen met de medewerkers van het bureau communicatie voornoemd.


---- --