Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (31/12)

Tilburg, 31 december 2003.

Inbrekers gaan met computers aan de haal

GOIRLE - Nog onbekende inbrekers hebben in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 december ingebroken in een onderwijsinstelling aan de Venneweg. Om op het schoolterrein te komen knipten de inbrekers een gat in de omheining en van het schoolgebouw forceerden zij een raam. Uit een lokaal werden drie computers weggehaald.

Auto-inbrekers aangehouden

TILBURG - Aan de Korvelseweg hebben agenten met medewerking van een getuige een 28-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van een auto-inbraak aan de Observantenhof. Daar had hij ingebroken in de auto van een 36-jarige vrouw uit Tilburg. De agenten die op de inbraakmelding afgingen spraken op de plaats delict een getuige. Samen met deze getuige zijn de agenten gaan rondrijden en op de Korvelseweg zagen zij de inbreker lopen. Die kon toen aangehouden worden.

TILBURG - Met behulp van een politiehond hebben agenten vannacht aan de Hoogvensestraat een 18-jarige Tilburger aangehouden. De aanhouding gebeurde nadat de politie kort daarvoor de melding had gekregen dat er in de Jan Aartsestraat was ingebroken in de auto van een 42-jarige Tilburgse vrouw. Deze inbraak was gepleegd door een viertal jongens, waarvan de politie signalementen kreeg. Nadat de politiehond het spoor vanaf de gekraakte auto oppakte loodst hij de agenten naar het Galgepad, waar zij de auto-inbrekers zien lopen. Die maken bij het zien van de agenten dat ze wegkomen, maar met behulp van de politiehond weten de agenten één van hen aan te houden. Een tweede verdachte, een 18-jarige Tilburger, werd aan de Schoenerstraat aangehouden. De beide verdachten zijn ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Man en vrouw stelen kleding

OISTERWIJK - Een 46-jarige man en een 39-jarige vrouw uit Charleroi zijn gistermiddag rond de klok van vijf uur aangehouden op verdenking van diefstal van tweedehands kleding bij een bedrijf aan de Dorpsstraat. Nadat het duo bekend had zijn ze met een geldboete van 236 euro, die de politie direct kon innen, weer in vrijheid gesteld.

Agressieve Tilburgers aangehouden

TILBURG - Aan de Wagenstraat hebben agenten gisteravond om kwart over acht een 32-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man die onder invloed van drank was had in zijn woning het een en ander vernield. De reden van zijn agressieve gedrag was dat hij een bankpas kwijt was. Ook tegen de agenten die door huisgenoten waren gealarmeerd was de man agressief en beledigend.

TILBURG - Aan de Papaverhof hebben agenten vannacht om tien over halfdrie een 63-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man had na onenigheid een huisgenoot bedreigd met een mes. De gealarmeerde politie rekende de man in.

Mislukte overval

TILBURG - Een nog onbekende man heeft gisteravond rond kwart voor negen geprobeerd om een tankstation aan de Beneluxlaan te overvallen. Omdat de deur van het tankstation was vergrendeld bleef het bij een poging. De overvaller heeft de 31-jarige medewerkster van het tankstation wel met een pistool bedreigd. Toen het de overvaller niet lukte om het tankstation binnen te komen is hij te voet gevlucht in de richting van de Baden Powelllaan. De gealarmeerde politie heeft in de omgeving nog een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de overvaller, maar helaas zonder resultaat. Vandaag zal een uitgebreid buurtonderzoek worden ingesteld.

Oplettende getuige voorkomt ontvoering

TILBURG - Het aanroepen van de daders door een nog onbekende man, heeft gisteravond rond tien voor halftien voorkomen, dat een 40-jarige Tilburgse vrouw aan het Verdiplein werd ontvoerd. De vrouw had aan het Verdiplein een ijsje voor haar moeder gekocht en als ze terug naar haar auto loopt stopt er een donkerkleurige vierdeurs auto naast haar. Hieruit stappen twee nog onbekende mannen die de vrouw vastpakken, waarna zij proberen de vrouw in hun auto te krijgen. Een man die daar liep en van een en ander getuige was, riep de ontvoerders aan, waarna zij de vrouw loslaten en er met hun auto vandoor gaan. Het slachtoffer weet de politie slechts te melden dat het om twee donkere mannen gaat, die tussen de 25 en 30 jaar oud zijn. Één van hen droeg een donker gebreid petje. Omdat de vrouw hevig geëmotioneerd was heeft de politie nog geen aangifte van het slachtoffer op kunnen nemen. De politie is op zoek naar de nog onbekende getuige van het voorval. Zij hoopt dat de man zich alsnog wil melden bij het politieteam Tilburg Noord.

Slachtoffer verkeersongeval overleden

TILBURG - De 22-jarige man uit Dongen die op woensdagmorgen 26 november jl. rond halfnegen ernstig gewond raakte bij een aanrijding op de Rijksweg A65, is op maandag 29 december overleden. Het slachtoffer raakte bij die aanrijding bekneld en een traumahelikopter met gespecialiseerde medici assisteerde de GGD. De Dongenaar maakte die woensdagmorgen met zijn bestelbus een uitwijkmanoeuvre om een kop-staart-aanrijding te voorkomen. Bij deze uitwijkmanoeuvre kwam de man in aanrijding met meerdere voertuigen. Het verkeer op de A65 en op de toevoerwegen hier naar toe raakte ernstig vertraagd en op diverse plaatsen ontstonden files.

Bron: Carel Bouman