1e persbericht van 31 december 2003

Eindhoven 31-12-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Man aangehouden na doorrijden na aanrijding

Een 19-jarige Eindhovenaar is dinsdagavond rond 21.15 uur aangehouden nadat hij was doorgereden na een ongeval. Daarbij raakte zijn 18-jarige broer gewond. De twee reden op een brommer, die rond 21.00 uur op de kruising Hoogstraat/Frans Léharplein tegen een auto botste. Dat gebeurde toen de 19-jarige bestuurder een onverwachte manoeuvre maakte nadat hij de wagen aan de rechterkant had ingehaald. Zijn 18-jarige broer, die achterop zat, viel door de botsing van de brommer en brak zijn linkerbeen. Hij is opgenomen in het MMC in Veldhoven. Meteen na de botsing reed de 19-jarige man op de brommer weg, maar kwam even later toch weer terug. Hij werd door getuigen herkend als de bestuurder van de brommer en door de inmiddels aanwezige agenten aangehouden. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Verdachte auto-diefstal opgepakt

Op de Luciferstraat is dinsdagmiddag rond 16.00 uur een 43-jarige Eindhovenaar aangehouden. Agenten zagen in de straat een auto staan die dinsdagochtend was gestolen vanaf de Generaal Marshallweg. De man liep in de buurt van de wagen. Volgens een getuige maakte de 43-jarige man gebruik van de wagen, waarop hij door de agenten is aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Eindhoven: Verdachte van vernieling aangehouden

In haar woning in Woensel Noord is woensdagochtend rond 6.30 uur een 46-jarige vrouw aangehouden. Ze wordt verdacht van het vernielen van de voordeur van een woning bij haar in de straat. De vrouw is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Budel: Aangehouden voor drugs-bezit

Een man van 38 jaar uit Budel is dinsdagavond rond 19.30 uur aangehouden omdat hij een hoeveelheid softdrugs in zijn auto had. Agenten hadden het vermoeden dat de auto als hasjtaxi fungeerde, hielden de automobilist op de Prins Mauritsstraat staande, en vonden de drugs in een doos in de wagen. Later op de avond is in de woning van de man in Budel huiszoeking gedaan. Daar vond de politie de nodige drugs en attributen om drugs te verpakken. De man is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Budel-Schoot: Verdachte van handel in harddrugs aangehouden

In zijn woning in Budel-Schoot is dinsdag rond 12.40 uur een 29-jarige man aangehouden. Ook een 35-jarige Eindhovenaar die in de woning aanwezig was werd aangehouden. In het pand trof de politie een jachtgeweer en 40 gram cocaïne aan. De 35-jarige Eindhovenaar is inmiddels naar huis gestuurd. Uit het verhoor kwam niet naar voren dat hij bij de zaak betrokken is. De 29-jarige man is in verzekering gesteld op basis van verdenking van handel in harddrugs.

Eersel: TV weg na inbraak

Bij een inbraak in een winkel aan de Lindestraat is een flatscreen-televisie weggehaald. Dat gebeurde woensdagochtend rond 4.45 uur. Een ruit van een toegangsdeur is vernield, waarna de TV is meegenomen.

Eersel: Brand in leegstaand pand

In een leegstaand pand aan de Mortel is woensdagochtend rond 3.00 uur brand ontstaan. Het dak had vlam gevat. De brandweer wist de brand snel te blussen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De politie houdt rekening met brandstichting.

Maarheeze: Betrapt bij het plakken van posters

Op de Philipsweg zijn dinsdag rond 14.50 uur een 20-jarige inwoner van Leende en een 21-jarige man uit Budel aangehouden. Zij werden op heterdaad betrapt door de politie toen zij op de eerdergenoemde straat posters aan het plakken waren. Ze hadden hier geen vergunning voor. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. De jongeren deden afstand van de plakspullen en de posters. Afgesproken is dat de reeds aangeplakte posters verwijderd worden door de jongens.

Son: Verdachten auto-diefstal aangehouden

Twee mannen uit Eindhoven (34 en 40 jaar oud) zijn woensdagochtend rond 3.45 uur aangehouden op de Boslaan in Son. Een getuige had gezien dat ze zich verdacht gedroegen in de buurt van een horecazaak en had de politie gebeld. Hij zag de mannen in een auto rijden. Later bleek dat deze auto dinsdagochtend was gestolen vanaf de Gestelsestraat in Eindhoven. Het duo is aangehouden en in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Veldhoven: Woninginbraken

In een woning aan de Van Aelstlaan is dinsdag tussen 14.20 en 15.30 uur ingebroken. Een fotocamera werd gestolen. Ook in een woning aan de Steenzager werd dinsdag tussen 6.15 en 15.15 uur ingebroken. Hier werden sieraden weggenomen. De dader kwam in beide gevallen binnen door de voordeur te openen.

Waalre / Eindhoven: Betrapt op verzekeringsfraude

Na een aangifte van inbraak in een woning in Waalre in november van dit jaar stelde de politie een onderzoek in. Uiteindelijk bleek het te gaan om verzekeringsfraude. De 48-jarige man en de 46-jarige vrouw die in het pand wonen hadden een woninginbraak in scène gezet, samen met hun 21-jarige zoon die in Eindhoven woont. Zij probeerden op deze manier een bedrag van ongeveer 10.000 Euro van de verzekering op te strijken. De zoon had de zogenaamd gestolen goederen opgeslagen in zijn woning. Er werden een DVD speler, een subwoofer, twee luidsprekers, een boormachine, een computer en sieraden in beslag genomen in de woning van de zoon. De drie verdachten zijn gehoord. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.