2e persbericht van woensdag 31 december 2003

Eindhoven 31-12-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Onduidelijkheid over mogelijke ontvoering

Op de Kanaaldijk Noord is afgelopen maandagmiddag een ongeveer 12-jarige jongen in een auto gesleurd en meegenomen. De jongen liep langs het Eindhovens Kanaal tussen het viaduct van de Hugo van der Goeslaan en de Tenierslaan. Rond 14.00 uur stopte er een blauwe personenauto naast de jongen. De jongen werd door twee mannen vastgepakt en met kracht in de kofferbak van de auto gestopt. Vervolgens is de wagen weggereden in de richting van de Praxis aan de Tenierslaan. De politie van Tongelre is meteen begonnen met een onderzoek, maar dit heeft tot op heden nog weinig opgeleverd. Met een mogelijke vrijheidsberoving wordt rekening gehouden. Ook een grap wordt niet uitgesloten. Er is nog geen aangifte gedaan van vermissing van de jongen. De politie neemt de zaak serieus en is dringend op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit voorval of die aanvullende informatie kunnen verstrekken. Zij worden dringend verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie van Tongelre via het speciale nummer 040-2330843.

Budel: Drie verdachten opgepakt in opgerolde hennepkwekerij

In een woning aan de Broekkant is woensdagochtend rond 9.45 uur een hennepkwekerij opgerold. In het huis stonden 200 planten en de nodige kweekapparatuur. Ook lagen er gedroogde henneptoppen van ongeveer 200 planten. Alles is in beslag genomen en wordt vernietigd. Er zijn drie mannen aangehouden die in het huis bezig waren met knippen van henneptoppen: de 24-jarige bewoner, een 39-jarige man uit Soerendonk en een 21-jarige Eindhovenaar. Ze zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Valkenswaard: Woninginbraken door hengelen

In de nacht van dinsdag op woensdag is in twee woningen ingebroken doordat de voordeur via de brievenbus is geopend; het zogenoemde hengelen. Uit een huis aan de Carolusdreef verdwenen een GSM en 35 Euro. Bij een woning aan de Wolbergstraat werden een portemonnee met daarin een rijbewijs, enkele pasjes en ongeveer 90 Euro gestolen. Hengelen kan onder meer worden tegengegaan door de voordeur op het nachtslot te draaien of door extra knippen of schuiven op de deur te plaatsen en deze ook te gebruiken.

Waalre: Vogels gestolen

Uit twee volières in een achtertuin van een woning aan de Loonderweg zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 20 kanaries gestolen. Het gaas van beide volières werd vernield om de vogels weg te kunnen nemen. De vogels hebben een gezamenlijke waarde van ongeveer 300 Euro.