VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 31 december 2003

Beumer tweede Nederlander in korte cross in Soest

Op Oudjaarsdag 31 december is de Bossche loper Stefan Beumer als vijfde geëindigd bij de Sylvestercross, de tweede wedstrijd van het nationaal crosscircuit van de Atletiekunie. In een sterk veld kwam de middellange afstandsatleet tot een tijd van 10 minuten en 22.7 seconden. Hiermeer bleef hij een twintigtal seconden achter de Belg Ritzki die de Brooks korte cross over 3200 meter won. Met zijn tweede plaats blijft Beumer koploper in het KNAU-Crosscircuit. Beumer's trainingsgenoot Ruben Scheurwater finishte als tiende.

Bij de vrouwen kwam Prins Hendrik-atlete Miranda Boonstra als zevende over de finish in de Lange Duinen nabij Soest. Zij had voor de 6000 meter lange loop bij de Prominenten 23 minuten en 56 seconden nodig. Lornah Kiplagat won de wedstrijd.

De mannen senioren (B-Loop) kwam op naam van Prins Hendrik-loper Noël Keijsers. De atleet uit Nijmegen was de sterkste over de 8 kilometer lange cross. Hij won de 23e Hydron Sylvestercross met een voorsprong van 3 seconden in een tijd van 27 minuten en 8.8 seconden. Clubgenoten Rob Bravenboer en Raymon van den Berg maakten ook indruk met hun plaatsen in de top-10: Bravenboer werd zevende en Van Den Berg negende.

EINDE BERICHT

Noot: Bij de Prominentenloop (mannen) waren deze editie geen deelnemers van Prins Hendrik Vught