Politie Groningen

Persberichten zaterdag 3 januari 2004

Provincie Groningen 03-01-2004 -

Groningen: diefstal snacks
In de Poelestraat in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 26-jarige man uit Groningen aangehouden. Via beelden van de binnenstadscameras was te zien dat de man bij een snackbar aan de Grote Markt luikjes van een snackautomaat vernielde en de inhoud van de automatiek verorberde. Op basis van het via de camerabeelden verkregen signalement werd de verdachte korte tijd later aangehouden. Een kennis van de verdachte, die ook deelnam aan diens activiteiten, kon aanvankelijk niet worden aangehouden. Hij meldde zich korte tijd later echter aan het politiebureau om naar zijn kompaan te informeren. Daarop is hij, een 18-jarige man uit Groningen, alsnog aangehouden. Beide verdachten zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt voor openlijke geweldpleging en diefstal.

Groningen: man moet (nog) zitten
Aan de Bornholmstraat in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 50-jarige man uit Zwolle aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de man tegen een vuilcontainer staan plassen en spraken de man daarop aan. De verdachte bleek onder invloed te verkeren en bij navraag bleek dat hij nog geldboetes had openstaan voor een totaal bedrag van 872 euro. Hij kon dit niet betalen en is daarop aangehouden en overgedragen aan de parketpolitie. Hij is ingesloten. De man kan 66 dagen in hechtenis worden gehouden.

Haren: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vrijdagnacht aan de Waterhuizerweg in Haren een 27-jarige man uit Haren aangehouden. De man reed in zijn auto en bleek bij een routinecontrole door de politie te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.22 promille werd gemeten. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. De man krijgt ook een bekeuring omdat zijn auto niet APK gekeurd bleek te zijn.

Groningen: man vernielt ramen café
In een café aan de Ulgersmaweg in Groningen heeft de politie vrijdagavond een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. De man kreeg in de kroeg ruzie met een vriend met wie hij al enkele uren in het etablissement had doorgebracht. De vriend gooide tijdens de ruzie een barkruk naar de verdachte, die daarop door het lint ging. De man greep de naar hem gegooide barkruk en smeet die met kracht door het café. De verdachte raakte vervolgens geheel over zijn toeren en gooide in het wilde weg met barkrukken om zich heen. Twee grote ruiten van het café sneuvelden daarbij. Ook raakte hij zijn kameraad (44) met één van de barkrukken. Die liep verwondingen op en moest naar een ziekenhuis worden gebracht. De verdachte zelf liep ook een hoofdwond op en moest door een arts worden behandeld. Hij werd door de gewaarschuwde politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar kalmeerde de man. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft vrijdagavond aan de Spilsluizen in Groningen een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor openbare dronkenschap. De man kreeg in de Hoekstraat door onbekende oorzaak ruzie met drie andere mannen. Die zaten de verdachte achterna en om aan hen te ontkomen vluchtte hij in de richting van de Ossemarkt. Daar dreigde de verdachte een fiets tegen autos te gooien en sprong hij op de motorkap van een auto. Gewaarschuwde agenten hielden de man aan en namen hem mee. Hij is ingesloten en later in de nacht heengezonden. De man krijgt proces-verbaal voor het onder invloed van alcohol het openbaar verkeer in gevaar brengen. Het is niet duidelijk geworden waarom de man in de Hoekstraat ruzie had gekregen.

Haren: eetpiraat bezorgt politie opnieuw veel werk
De bekende eetpiraat, een 45-jarige man uit Groningen, heeft de politie vrijdagavond- en nacht opnieuw veel werk bezorgd. De man werd kor na 18.00 uur aangehouden in een restaurant aan de Rijksstraatweg in Haren. Hij had daar voor ruim 37 euro gegeten maar kon dat niet betalen. Hij werd aangehouden voor flessentrekkerij en meegenomen naar het bureau. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal werd de man heengezonden. Kort voor 21.00 uur werd hij opnieuw opgepakt. De verdachte had nu in een supermarkt aan de Rijksstraatweg in Haren zes blikjes bier gestolen. Het bier werd in de winkel achtergelaten en de verdachte werd wederom meegenomen naar het bureau. Tegen hem werd weer proces-verbaal opgemaakt en hij werd na verhoor heengezonden. Kort voor middernacht kreeg de politie een inbraakmelding bij een restaurant aan de Meerweg in Haren. Er bleek inderdaad te zijn ingebroken, maar bij het doorzoeken van het pand werd geen verdachte aangetroffen. Kort daarop werd een poging inbraak gemeld bij een ander restaurant aan de Meerweg in Haren. Bij onderzoek bleek het daar bij een poging te zijn gebleven. Wel werden bij dit restaurant dezelfde inbraaksporen aangetroffen als bij het andere restaurant aan de Meerweg. In de voornacht kreeg de politie een derde melding van een inbraak in een restaurant. Nu bij een etablissement aan de Emmalaan. Bij onderzoek daar werd een kapot raam van de keuken aangetroffen en in de keuken vonden agenten de 45-jarige verdachte. Hij deed zich tegoed aan rauwe spek en citroen brandewijn. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten en heeft inmiddels bekend ook de inbraak(poging) in de restaurants aan de Meerweg te hebben gepleegd.

Uit de provincie zijn geen noemenswaardige incidenten te melden