Politie Drenthe

Zaterdag 03-01-04

Assen 03-01-2004 - Nieuws van Politie drenthe

Eenzijdig ongeval
ZUIDWOLDE Gistermiddag belandde een 27-jarige uit Vriezenveen afkomstige bestuurster met haar auto in een weiland. De vrouw kwam door onbekende oorzaak in de berm van de N48 terecht en via de daar naast gelegen sloot belandde ze met haar auto op de kop in het weiland. Ze werd met een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed
KLAZIENAVEEN Tijdens een alcoholcontrole op de Brugstraat werd gisteravond een 44-jarige uit Klazienaveen afkomstige autobestuurder gecontroleerd. De man bleek te rijden terwijl hij een ontzegging had. Tevens blies 600 ug/l. waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij een dagvaarding kreeg.

ASSEN - Vannacht werd een 41-jarige man uit Stadskanaal aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed. De man had tijdens het rijden op de Europaweg-West de nodige moeite om de ideale lijn te volgen waarna hij op de Groen van Prinstererlaan aan de kant werd gezet. Hij blies 400 ug/l waarna een dagvaarding volgde.

COEVORDEN Een 29-jarige Coevordenaar werd vannacht op het Kasteel rijdend in zijn auto aangetroffen terwijl hij onder invloed verkeerde. Na aanhouding op straat werd de man overgebracht naar het bureau. Hij weigerde zijn rijbewijs ter inzage af te geven en wist geen goede ademanalyse te voltooien waarna zijn rijbewijs ingevorderd werd en de man een snelrechtdagvaarding kreeg. Tevens werd de man bekeurd voor het niet tonen van zijn rijbewijs en een verlopen APK.

Rijden zonder rijbewijs
ASSEN Een 24-jarige Assenaar werd vannacht op de Mr. P.J. Troelstralaan in zijn auto gecontroleerd. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs waarna hij en proces-verbaal kreeg.

Inbraken woning
ANNEN Werd er gistermiddag ingebroken in een woning aan de Brink. De 74-jarige bewoonster die afwezig was tussen 16.30 en 18.15 uur ontdekte de inbraak bij thuiskomst. Door een raamkozijn te vernielen is de dader binnen gekomen. De dader nam een geldbedrag weg.

Tevens werd er tussen 17.00 en 19.00 uur ingebroken in een woning aan de Bartelaar. Tijdens afwezigheid van de bewoners werd een raamkozijn opengebroken waarna men binnen is gekomen. De buit bestond uit een geldbedrag.

Inbraak school + aanhouding verdachte personen
RODEN Vannacht werd er een inbraak gemeld door een medewerker van een beveiligingsbedrijf bij een school aan de Klimop. Door een ruit te forceren is de dader binnengekomen en heeft uit een kantine drinkwaar weggenomen. Tevens werd door de beveiligingsmedewerker een verdacht persoon gesignaleerd in de omgeving van de school. Een surveillanceauto van de politie ontdekte omstreeks hetzelfde tijdstip op de Kanaalstraat een auto met daarin twee personen waarvan na later bleek de 19-jarige bestuurder overeen kwam met het door de beveiligingsmedewerker opgegeven signalement van de verdachte persoon. Na controle bleek dat deze bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs en onder invloed, 200 ug/l verkeerde. Tevens stonden voor de man nog een aantal vonnissen open. In de auto van de uit Kommerzijl afkomstige bestuurder en zijn 17-jarige uit Roden afkomstige bijrijder werden tevens een ploertendoder en een mes aangetroffen waarna beide heren zijn aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Onderzoek volgt.

Jeugdige inbrekers aangehouden
HOOGEVEEN Gisteravond zijn in een leegstaand kantoorpand aan de Elbe twee 17-jarige Hoogeveners aangehouden. Beide knapen hadden in het afgesloten pand ingebroken en diverse vernielingen aangericht. De heren zijn ingesloten en zullen vandaag gehoord worden.