Politie Midden- en West Brabant

Tankstation in Oosterhout vervallen

Tilburg, 3 janari 2004.

OOSTERHOUT - Een nog onbekende man, heeft vanmorgen even voor negen uur een overval gepleegd op een tankstation aan de Europaweg in Oosterhout. De met een mes gewapende overvaller sprak Engels en vroeg de pompbediende, een 42-jarige vrouw uit Waspik, om geld (euromuntstukken van 0,50, 1 en 2 euro). Verder eiste de overvaller telefoonkaarten en sigaretten. Met zijn buit is de man het tankstation uitgelopen.

De overvaller is een blanke man van ongeveer 1.75 meter, hij droeg een zwarte ijsmuts met een driehoekig logo erop, een licht- c.q. donkerblauwe sjaal, een zwarte fleece-trui, zwarte broek en zwarte schoenen. Verder droeg de dader zwarte handschoenen met daarop twee witte strepen.

De Oosterhoutse politie heeft vanmorgen een aangifte opgenomen en een buurtonderzoek in gesteld. Verder is de videoband, waarop de overval staat, veilig gesteld en de unit Forensisch Technisch Onderzoek (FTO) van de politie Midden en West Brabant heeft op de plaats delict een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld.

Het benzinestation is het afgelopen jaar al vier keer eerder doelwit geweest van overvallers. De dader van een overval op 20 februari van het vorig jaar werd hiervoor door de politie aangehouden.

De Oosterhoutse politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de dader van deze overval.

Bron: Carel Bouman