Heuvelrug 14.10 uur

Utrecht 03-01-2004 - Persberichten district Heuvelrug

Autoruiten ingeslagen

RHENEN Aan de Veerweg zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag bij vijf personenautos de ruiten ingeslagen. De politie kwam de vernieling op het spoor tijdens een surveillance, waarbij rond 03.30 uur gezien werd dat verschillende benadeelden glas aan het opruimen waren. De politie probeert nog aan de hand van getuigenverklaringen achter de daders te komen. Tips zijn welkom via 0900-8844 (bureau Rhenen).

Oproep getuigen

VEENENDAAL De politie zoekt nog mogelijke getuigen van een incident waarbij met vuurwerk gegooid is. Dit voorval vond op nieuwjaarsochtend, tussen 10.00 en 11.00 uur plaats aan de Stadhouderslaan. Een 8-jarige jongen ging toen naar zijn vriendje. Op de Stadhouderslaan werd echter vuurwerk naar hem gegooid. Omdat hij het vuurwerk met zijn hand afweerde, liep hij daarbij brandwonden en een gekneusde hand op. Degenen die het vuurwerk gooide betreft een dikke jongen (plm. 16 jaar). Hij droeg een blauw shirt en rode broek, had bruin met blauw geverfd haar en droeg tevens een rugzak. Hij had geen jas aan.

Mogelijke getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Veenendaal, tel. 0900-8844.

Dronken automobilist twee keer betrapt

VEENENDAAL Omdat hij met bevroren autoruit reed, werd de politie zaterdag rond 02.30 uur op de Zandstraat attent gemaakt op een automobilist. De 20-jarige Veenendaler bleek teveel alcohol op te hebben. Uit de ademanalyse kwam 465 ug/l naar voren. Naast een proces-verbaal leverde dit een rijverbod van 4 uur op. Tijdens het verhoor gaf de jongeman al aan weer te zullen gaan rijden. Het advies van de politie om dit niet te doen negeerde hij. Prompt werd de man om 03.46 uur weer achter het stuur aangetroffen. Dit keer op de Munnikenweg. Hierop is de Veenendaler wederom aangehouden. Dit keer werd ook zijn rijbewijs ingenomen.

Alcoholcontrole

RHENEN Onder meer op de Herenstraat heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag op alcohol gecontroleerd. Dertien autobestuurders werden aan de kant gezet. Rond 02.20 uur viel een 54-jarige inwoner van Elst door de mand. Met 240 ug/l kwam hij net boven de toegestane grens uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt.