Gemeente Zwolle

Oude bomen vangen veel winst!

Kerstbomenactie weer van start

Evenals voorgaande jaren organiseert de gemeente Zwolle ook dit jaar weer een grootscheepse inzameling van kerstbomen. Dit gebeurt onder de naam "Oude bomen vangen veel winst"! Met deze inzameling voorkomt de gemeente dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De afgelopen jaren werden meestal meer dan 10.000 kerstbomen ingeleverd. Wethouder Peter Pot versnippert op zaterdag 3 januari om 10.00 uur de eerste boom.

De inzamelactie vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 januari van 10.00 tot 16.00 uur en op woensdag 7 januari van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dagen kunnen de Zwolse kinderen op verschillende locaties in de stad kerstbomen inleveren. Ze ontvangen voor iedere ingeleverde boom twintig eurocent en een stempel op de stempelkaart. Volle kaarten (10 stempels) geven vervolgens recht op toegang tot het Hanzebad of het Aa-bad (1 volle stempelkaart) of het Ecodrome (2 volle kaarten).

Snippers
De ingeleverde bomen worden versnipperd. Van de snippers wordt compost gemaakt, dat de gemeente weer gebruikt voor de groenvoorzieningen. Wethouder Peter Pot versnippert op zaterdag 3 januari om 10.00 uur de eerste kerstboom. Dit gebeurt bij het onderkomen van de gemeente aan de Oude Deventerstraatweg.

Inzamelpunten
De bomen kunnen op zaterdag 3 januari van 10.00 tot 16.00 uur en op woensdag 7 januari van 13.00 tot 16.00 uur worden ingeleverd bij de volgende inzamelpunten:

Aa-landen Rijnlaan, bij de Aldi Maaslaan, bij onderkomen gemeente
Assendorp Hortensiastraat, bij de speeltuin Berkum Hoek Kerkweg/Erasmuslaan Dieze Hogenkampsweg, bij onderkomen gemeente Indische Buurt Wijkcentrum de Vlasakkers Holtenbroek Hoek Beethovenlaan/Bachlaan Stadshagen Klokkengieterlaan, op de parkeerplaats Buidelmos, bij voetbalterp Westenholte Petuniaplein
Wipstrik Trompstraat, bij het wijkcentrum Zwolle Zuid Oude Deventerstraatweg, bij onderkomen gemeente
Gedeputeerdenlaan, bij de scholen Staatssecretarislaan, bij de scholen Nieuwe Deventerweg, bij onderkomen gemeente
Stokmeesterslaan, bij de scholen Forelkolk

In de binnenstad, Kamperpoort, Veerallee, Windesheim en Wijthmen rijdt op woensdag 7 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een snippermachine rond.


---