Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 02-01-2004 - 16.00 uur

Inbraak bedrijfspand
Alkmaar, 2 januari 2004.
Tussen woensdagavond 31 december en vrijdagochtend 2 januari is ingebroken bij een bedrijfspand aan het Hof van Sonoy in Alkmaar. De inbrekers zijn binnen gekomen via een raam. Er zijn beeldschermen ontvreemd, computers en toetsenborden.
Daarnaast hebben de daders vernielingen gepleegd. De technische recherche heeft inmiddels een onderzoek ingesteld.

Man aangehouden wegens huiselijk geweld
Castricum, 2 januari 2004.
In de nacht van 1 op 2 januari heeft de politie een 62-jarige man uit Castricum aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vrouw. De man is overgebracht naar het bureau in Alkmaar en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Meer verdachten aangehouden wegens brandstichting in Overdie Alkmaar, 2 januari 2004.
De politie heeft op vrijdagochtend 2 januari twee mannen uit Alkmaar van 15 en 16 jaar oud aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en brandstichting in de wijk Overdie in Alkmaar. Op dinsdagavond 30 december zijn twee andere mannen (16 en 17 jaar) aangehouden voor hetzelfde delict. De brandstichting en geweldpleging in deze wijk vonden plaats tussen 21 en 24 december 2003. Het ging daarbij onder andere om het in de brand steken van aanhangwagens met palethout. De verdachten zijn in verzekering gesteld op het bureau in Alkmaar. De recherche stelt een onderzoek in.