Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (5/1)

Oosterhout, maandag 5 januari 2004

Bonnen bij verlichtingscontrole
RIJEN: De politie hield een verlichtingscontrole op maandagochtend 5 januari. De agenten controleerden van 07.30 tot 08.15 uur het verkeer op De Uitvang. In totaal werden circa 100 fietsers gecontroleerd. Dertien van hen waren in overtreding en kregen een bekeuring.
- vijf bekeuringen voor het niet voeren van koplamp
- zes bekeuringen voor het niet voeren van een achterlicht
- twee bekeuring voor het totaal niet voeren van verlichting DONGEN: Op de Monseigneur Schaepmanlaan, Rijensestraatweg,Tramstraat, Bolkensteeg, Wilhelminastraat, Rijnstraat, Kanaaldijk-Noord in Dongen controleerde de politie op maandagochtend 5 januari de verlichting van fietsers. Zestien mensen waren in overtreding en kregen een bekeuring. WOUDRICHEM: Bij een soortgelijke controle in Woudrichem zijn vijf fietsers geverbaliseerd. Dat gebeurde op maandag 5 januari op de Ruigenhoekweg en de Almkerkseweg.
De verlichtingsacties beginnen hun succes af te werpen. Het was opvallend dat bij de meeste fietsers de verlichting in orde was.

Bekeuringen voor aansteken bankstel
LAGE ZWALUWE: Op zondag 4 januari rond 19.15 uur rukte de brandweer naar Amerweg te Lage Zwaluwe. Daar was een bankstel in de brand was gestoken door een viertal jongeren. Door de brand ontstond er gevaar voor een container die naast de brandhaard stond. De vier jongeren, allen 16 jaar oud en afkomstig uit Lage Zwaluwe en Wagenberg, zijn door de politie bekeurd voor de brandstichting.

Arrestaties na inbraakpogingen
MADE: Op maandag 5 januari omstreeks 01.00 uur had een getuige gezien dat de inzittenden van een bestelauto zich verdacht ophielden op het industrieterrein Brieltjenspolder in Made. Op de A16 kon de bestelauto in samenwerking met de politie Moerdijk worden staande gehouden. Inmiddels bleek dat er bij twee bedrijven aan de Brieltjenspolder gepoogd was in te breken. De drie inzittenden van de bestelauto, afkomstig uit Den Haag zijn door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De verdachten zijn 26, 26 en 29 jaar oud.

Auto in de vangrail
RAAMSDONKSVEER: Op 4 januari, omstreeks 23.15 uur behandelde de politie een verkeersongeval op autosnelweg A-27. Op de westelijke rijbaan (rijrichting Utrecht Breda) was bij de Keizersveerbrug een auto tegen de vangrail geraakt. De 52-jarige bestuurder van een personenauto, afkomstig uit Geldermalsen werd kort daarvoor door een onbekend gebleven blauwe personenauto gesneden, waardoor hij van de weg raakte en tegen de vangrail reed. De auto was dusdanig beschadigd, dat deze getakeld moest worden. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Politie neemt rijbewijs is van snelle automobilist
WAALWIJK: Politieagenten vorderden het rijbewijs in van een 44-jarige Waalwijker. De man reed op zondag 4 januari rond 21.00 uur met een snelheid van circa 180 kilometer per uur over de autosnelweg A-59. De politie volgde de man vanaf Waspik tot aan Waalwijk. Bij de afslag Waalwijk lukte het om de man een stopteken te geven. Bij snelheidsovertredingen waarbij de maximum snelheid met meer dan 50 km/u wordt overschreden, vordert de politie het rijbewijs van de bewuste chauffeur in. De Officier van Justitie bepaalt of het rijbewijs ingevorderd blijft tot de terechtzitting.

Glaasje op, laat je rijden
OOSTERHOUT: Op zondag 4 januari omstreeks 21.55 uur betrapte de politie een 22-jarige inwoner uit Oosterhout op het rijden onder invloed. Dat gebeurde op het Paterserf. De agenten arresteerden de man. Hij moest mee naar het politiebureau en onderging een ademanalyse.
De uitslag bedroeg 460 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uren. De man mag zich voor de rechter verantwoorden voor dit verkeersmisdrijf.

Dronken man veroorzaakt verkeersongeval
WAALWIJK: Op maandag 5 januari omstreeks 01.00 vond er een verkeersongeval plaats op de
Weteringweg, gelegen buiten de bebouwde kom van Waalwijk. Een 37-jarige inwoner van Heusden was met zijn auto van de weg geraakt en vervolgens de sloot ingeschoven. De bestuurder was zelfstandig uit zijn auto gekropen. Hij is door de politie meteen gearresteerd omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. In het politiebureau onderging de verdachte een ademanalyse, die een uitslag van 825 ug./ opleverde. Het rijbewijs van de man is door de politieagenten ingevorderd. Verder is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De auto raakte total-loss.

Bron: Jeroen Steenmeijer