Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (5/1)

bergen op Zoom, maandag 5 januari 2004

Politie treft harddrugs aan in beschadigde auto

DINTELOORD: Een oplettende burger attendeerde de politie zondagmorgen op een beschadigde blauwe auto, die op enigszins verdachte wijze was geparkeerd en mogelijk betrokken was geweest bij een eenzijdig ongeval. De auto vertoonde aan de voorzijde schade. Uit een door de politie ingesteld onderzoek bleek dat de auto enkele uren eerder, vermoedelijk ten gevolge van de gladheid, tegen een paal was gereden op de brug bij Dinteloord over de Mark. In de auto trof de politie 29 xtc-pillen en een aantal gram andere harddrugs, waarop de eigenaar van de auto met een huisbezoekje werd vereerd. In de woning trof de politie ook nog een kleine hoeveelheid drugs aan. Tegen de 33-jarige Dinteloorder wordt proces verbaal opgemaakt.

Serie auto-inbraken in parkeergarage

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondag en maandag in totaal zes aangiften opgenomen van auto-eigenaren, die hun auto hadden geparkeerd in de parkeergarage aan de Lindebaan en bij terugkomst tot hun spijt moesten constateren dat in hun auto was ingebroken. In alle gevallen was de audio-apparatuur ontvreemd. In alle gevallen werd de inbraak na
1 januari gepleegd.

Politie houdt verlichtingscontrole

HOOGERHEIDE: Maandagochtend heeft de politie tussen 7.30 en 8.45 uur een verlichtingscontrole gehouden onder schoolgaande fietsers en bromfietsers. Ter hoogte van de carpoolplaats aan de
Antwerpsestraatweg, werden in totaal 11 fietsers bekeurd voor het niet correct voeren van verlichting. Opvallend was dat veel van de jeugdige tweewielers pas bij het zien van de politie op het idee kwamen hun verlichting in te schakelen.

Politie houdt Fransen met softdrugs aan

OSSENDRECHT: Zondagmiddag omstreeks 13.30 uur hield de politie tijdens een verkeerscontrole op de rijksweg A4, drie Fransen van 19, 21 en 25 jaar uit Vieux Conde aan, die in het bezit bleken te zijn van ruim 500 gram softdrugs. Omdat de opgelegde boete van 4200 euro niet direct kon worden voldaan, heeft de politie de auto ingenomen. Daarnaast werden uiteraard de softdrugs in beslag genomen.

Politie ontdekt hennepkwekerij

OUDENBOSCH: Maandag werd door de politie op de zolderverdieping van een woning aan de Ankerstraat een hennepkwekerij ontdekt en opgerold. Hierbij zijn de apparatuur en 1500 kleine en 60 grote planten in beslaggenomen. De 30-jarige verdachte, de huurder van de woning, is aangehouden en zal met een AU-dagvaardiging heengezonden worden. Hij verklaarde de kwekerij te houden voor het kweken en verkopen van stekken.

Politie stelt onderzoek in naar vals briefje van 50

SINT WILLEBRORD: Bij een bankinstelling werd een vals briefje van 50 euro ontdekt tussen een storting, die afgelopen weekend is gedaan. Een medewerker van de bank bracht het briefje naar het politiebureau. De zaak wordt verder onderzocht door de Politie Midden & West Brabant.

Diefstal tuinmeubilair

SINT WILLEBRORD: Maandag heeft de bewoner van een pand aan de Duivenstraat bij de politie aangifte gedaan van diefstal. Vanuit de voortuin van de woning zijn afgelopen zaterdagnacht enkele tuinattributen gestolen. Naast een tweetal skimmias die in een frame aan de muur hingen heeft men twee rieten manden in de vorm van een hoorn meegenomen. De bewoners hebben een schadepost van zon 150 euro.

Auto-inbraak

RUCPHEN: Vanuit een afgesloten personenauto, die aan de Van Wesemalestraat stond geparkeerd, werd in de nacht van zondag op maandag een radio/CD-speler gestolen. Het is de politie nog niet duidelijk hoe men zich de toegang tot het voertuig heeft kunnen verschaffen, want aan de auto werden geen braaksporen aangetroffen. De eigenares blijft achter met een schadepost van ongeveer 1000 euro.

Bron: Manon Ostendorf