Heuvelrug 09.55 uur

Utrecht 05-01-2004 - Persberichten district Heuvelrug

Brand

LANGBROEK Op zondag 4 januari heeft brand gewoed in een bestelauto.

Rond 18.50 uur kregen de politie en brandweer de melding dat een bestelauto op de Gerrit Achterbergstraat in brand stond. De brandweer had de brand snel onder controle. Door de brand had de bestelauto zichzelf gestart. Daar de auto in zijn achteruit stond, reed hij daarop met lage snelheid achteruit tegen een schutting. De voorkant van de auto brandde uit. De auto was rond 17.30 uur door een 49-jarige man uit Wijk bij Duurstede op de parkeerplaats geparkeerd.

Door de politie wordt een onderzoek naar de oorzaak van de brand ingesteld. Getuigen die voor of tijdens de brand iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Vuurtje stoken

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondag 4 januari werden drie jongens aangehouden na een vuurtje te hebben gestookt.

Rond 16.25 uur kreeg de politie de melding dat enkele jongens onder het viaduct Romijnenbaan aan de Sluis Noord fikkie aan het steken waren. De politie ging ter plaatse en bij het zien van de politie gingen de drie jongens er vandoor. Een politieman zette een sprint in en wist het drietal in de kraag te vatten. Het ging om een jongen van 14 jaar en twee jongens van 15 jaar oud, allen afkomstig uit Wijk bij Duurstede.

Zij hadden drie dozen met oud papier in de brand gestoken. De politiemensen lieten de jongens het vuurtje uit maken en hebben hen de rommel op laten ruimen. Tevens is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.